Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожкаобласт

...
Властите в контролираната от Русия част от южната украинска Запорожкаобласт
Коментари Харесай

Руските власти: 8 души, сред които две деца, са загинали при украински обстрел на град Токмак

Властите в следената от Русия част от южната украинска Запорожка област оповестиха, че при обстрел от Въоръжените сили на Украйна на град Токмак са починали осем души , в това число две деца , оповестиха Ройтерс и ТАСС.

Евгений Балицкий, началник на поставената от Русия администрация в Запорожка област заяви, че 18 души са били ранени при обстрел, осъществен през вчерашния ден вечерта.

Владимир Рогов, различен почитан чиновник на назначената от Русия администрация в Запорожка област , добави в профила си в обществената мрежа „ Телеграм “, че пет къщи в града са били отчасти разрушени . Той сподели, че 13 от потърпевшите са настанени в градската болница, че с роднините на починалите работят експерти, а на тези, останали без дом, е предоставено краткотрайно жилище. По-рано той заяви, че ВСУ са нанесли удара по жилищен регион на града с реактивни системи за залпов огън.
Ройтерс означи, че не е в положение да ревизира данните по самостоятелен път.

Запорожка област е една от четирите украински области, които са отчасти следени от съветските сили след нашествието им през 2022 г.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР