Властите в Индонезия ще въведат многократни визи за туристи и

...
Властите в Индонезия ще въведат многократни визи за туристи и
Коментари Харесай

Какви многократни визи въвежда една от най-големите страни в света, разположена на 17 000 острова

Властите в Индонезия ще вкарат многократни визи за туристи и предприемачи, годни за период от 5 години. Предвижда си оптималният интервал на еднократен престой в страната с такива визи да бъде 60 дни, оповестява The Bali Sun.

Пускането на този нов тип виза беше оповестено от Министерството на имиграцията на страната, като задачата е да модернизира имиграционната система на Индонезия и да привлечат повече туристи и предприемачи.

Припомняме, че в средата на 2023 година индонезийските управляващи стопираха безвизовия режим за влизане в страната, който важеше и за българи. Дoтогава в Инонезия мoжeшe дa ce влизa бeз визи зa пpecтoй дo 30 дни c цeл тypизъм.
 Индонезия се оплака от
Една от най-големите страни в света, заемаща 17 000 острова, се оплака от " несъразмерен " туризъм

Наскоро страната отстрани безвизовия режим за туристи от 159 страни, включително България

Според новите разпореждания, към този момент така наречен виза D1 ще могат да получават туристи, предприемачи и директни пасажери от целия свят. Тази виза разрешава визити в Индонезия в границите на пет години, като продължителността на едно посещаване в страната може да е до 60 дни.

Изданието прецизира, че визата не дава право на непрекъснато пребиване и работа в страната на чужденци, а е предвазначена " за туристи, участници в конференции и бизнес срещи, идващи да се срещнат с другари и родственици - които обаче не прекарват повече от 60 дни в страната ".

Цената на 5-годишната виза, включително за българи, е към 900 $. Плащането й може да се извърши и онлайн на уеб страницата на Имиграционния отдел при подаване на съответния документ за издаване на виза.
 Индонезия спря безвизовия режим при туристически пътувания
Една от най-големите страни в света, ситуирана на 17 000 острова, спря безвизовия режим за туристите

Това важи и за България
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР