Властите в индийския щат Асам планират да забранят полигамията, предаде

...
Властите в индийския щат Асам планират да забранят полигамията, предаде
Коментари Харесай

Планират да забранят полигамията в индийски щат

Властите в индийския щат Асам възнамеряват да забранят полигамията, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Предполага се, че тези проекти са свързани с акцията на централното държавно управление за уеднаквяване на брачния режим в цяла Индия.

Полигамията е противозаконна според индийския углавен кодекс, само че шериатът разрешава на мъжете мюсюлмани да имат до четири дами. Полигамия се практикува и от огромен брой племенни общности в Индия.

" Планирам да забраня полигамията в Асам ", съобщи през вчерашния ден пред публицисти основният министър на Асам Химанта Бисва Сарма.

" Искаме това да е развой по търсене на консенсуса, а не някаква провокация ", посочи Сарма, който е почитан представител на ръководещата Индийска национална партия.

Централното държавно управление на Индия желае да вкара обединен набор от всемирски правила, с който да бъдат сменени множеството религиозни правила и културни обичаи, с които се уреждат въпросите на брака, развода, наследяването и осиновяването.

Поддръжниците на тази самодейност настояват, че по този метод ще бъде обезпечено половото тъждество. Противниците ѝ пък, измежду които са някои мюсюлмански водачи, са на мнение, че по този метод ще бъдат накърнени права, дадени от исляма.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР