Руският президент отбеляза деня заедно с колегите му от Беларус,

...
Руският президент отбеляза деня заедно с колегите му от Беларус,
Коментари Харесай

Сняг, един танк и реч за бойната готовност на парада за Деня на победата в Русия

Руският президент означи деня дружно с сътрудниците му от Беларус, Куба, Лаос и Гвинея-Бисау

Русия сподели единствено 1 танк по време на парада за Деня на успеха тази година. Всяка година Москва показва патриотична тържественост за Деня на успеха - честване на нейната победа над нацистка Германия през Втората международна война, написа Скай нюз. 

Президентът Владимир Путин се обърна към парада на Червения площад, като упрекна Запада, че рискува световен спор и добави, че в никакъв случай няма да бъде разрешено да заплашва най-голямата нуклеарна мощ в света. „ Знаем до какво води прекомерността на сходни упоритости. Русия ще направи всичко, с цел да предотврати световен конфликт “, сподели Путин на Червения площад, откакто министърът на защитата Сергей Шойгу прегледа войските, подредени в прехвърчащия сняг в съветската столица.

„ В същото време няма да позволим на никого да ни заплашва. Нашите стратегически сили постоянно са в положение на бойна подготвеност “, добави президентът.

Владимир Путин употребява речта си за Деня на успеха тази година, с цел да се опита да предизвести, че съветските бойни сили са „ постоянно подготвени “, само че призна, че страната минава през „ сложен интервал “.

На парада в Москва имаше единствено един танк - защото страната продължава да отделя забележителна огнева мощност и запаси за войната си в Украйна, отбелязва английската телевизия. Танкът T34 от Втората международна война беше единственият присъстващ - както и предходната година.

Путин акцентира още, че няма нищо извънредно и всичко е планувано в учението, което Русия разгласи с тактически нуклеарни оръжия преди няколко дни. Той беше съпроводен по време на парада от сътрудниците му от Беларус, Куба, Лаос и Гвинея-Бисау и неколцина от Централна Азия.

Беларус ще се причисли на втория стадий на ученията, сподели още съветският водач.

Путин също по този начин упрекна Запада, че създавал риск от световен спор, и предизвести, че на никого няма да се разреши да заплашва най-голямата нуклеарна мощ в света.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР