Предстоящите учения в Балтийско море ще дадат шанс на Алианса

...
Предстоящите учения в Балтийско море ще дадат шанс на Алианса
Коментари Харесай

Bloomberg: Руското военно командване ще се противопостави на всякакви учения на Алианса в Балтийско море

Предстоящите учения в Балтийско море ще дадат късмет на Алианса да включи Финландия и Швеция в своята комплицирана мрежа от защита
Руското военно командване ще се опълчи на всевъзможни учения на Алианса в Балтийско море. Това сподели някогашният висш главнокомандващ на НАТО, пенсионираният адмирал от Военноморски сили на Съединени американски щати Джеймс Ставридис, оповестява Bloomberg.

С присъединението тази година на Швеция и предходната пролет на Финландия към Организацията на Северноатлантическия пакт, Балтийско море беше наречено „ езеро на НАТО “ от някои анализатори. Един взор върху картата демонстрира, че значително (но не напълно) е правилно - бреговата линия има няколко елементи от съветска територия. Останалата част от крайбрежието е в ръцете на НАТО: Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Германия и Дания.

Русия управлява малко крайбрежие сред Литва и Полша поради странния си анклав Калининград. А президентът Владимир Путин остава под контрола на далечния източен ъгъл на Балтийско море в подстъпите към Санкт Петербург – по подигравка на ориста в миналото считан за „ прозорец към западния свят “ от царете, започвайки от Петър Велики. Днес, при положение на спор сред Москва и НАТО, всеки от съветските военни кораби там ще бъде бързо и елементарно затворен или погубен.

„ Това е сходно на това, което се твърди, че се пробват да създадат през последните няколко седмици, прицелвайки се втърговски самолети ”, предизвести той. Според Ставридис НАТО може да противодейства на съветските дейности благодарение на радиоелектронна война.

Бившият пълководец на Алианса акцентира, че откакто Финландия и Швеция се причислиха към блока, някои анализатори започнаха да назовават ​​Балтийско море " езеро на НАТО “.

„ Поглед към картата демонстрира, че това е значително (но не напълно) правилно – бреговата линия има няколко петна от съветска територия. Останалата част от крайбрежието е в ръцете на НАТО: Швеция, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Полша, Германия и Дания... Днес, при положение на спор сред Москва и НАТО, всеки съветски боен транспортен съд там ще бъде бързо и елементарно затворен или погубен “, добави Ставридис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР