Властите в индийската столица Делхи предприемат спешни мерки за прогонване

...
Властите в индийската столица Делхи предприемат спешни мерки за прогонване
Коментари Харесай

Срещата на върха на Г-20 в Делхи е заплашена от агресивни маймуни

Властите в индийската столица Делхи подхващат незабавни ограничения за прогонване на маймуни от локациите, свързани със срещата на върха на Г-20.

На разнообразни места са сложени фигури на лангури в натурален размер за да плашат по-малките маймуни в региона, оповестява BBC.

Освен това се възнамерява да бъдат изпратени особено подготвени хора, които могат да имитират звуците на животните.

Властите също по този начин ще обезпечават храна за маймуните в опит да ги спрат от независимо търсене на хранителни запаси.

В Делхи има голяма популация от маймуни и управляващите се надяват, че тези ограничения ще попречат на приматите да саботират срещата на върха.

Лангурите са нападателен тип маймуни с дълги опашки и по-тъмен цвят на козината на лицата. Обикновено те се управляват на мотив от особено подготвени водачи.

Високопоставен чиновник съобщи пред осведомителна организация PTI, че в регионите към срещата на Г-20, където има доста маймуни, ще се слагат хартиени макети на лангури.

Сатиш Упадхяй съобщи, че 30-40 подготвени чиновници, които могат да имитират звуците им, ще бъдат ситуирани в хотелите, където ще отседнат делегатите, както и на местата, където са докладвани наблюдения на маймуни.

Индия ще бъде хазаин на влиятелния конгрес на 9 и 10 септември.

През 2014 година управляващите наеха 40 професионални имитатори на лангури, с цел да изплашат маймуните от Народното събрание и други държавни здания в столицата. По-рано бяха употребявани същински лангури за същата цел, само че това беше прекъснато, откакто бранители на правата на животните обявиха, че държането на маймуни в плен е свирепост, напомня BBC.

В качеството си на ръководител на Г-20 за 2023 година Индия цели срещата на върха в Делхи да се концентрира върху устойчивото развиване, както и върху ограниченията за по-равномерно систематизиране на икономическия напредък сред развитите и разрастващите се страни.

Срещата на върха дава опция за осъществяване на самостоятелни полемики, както и на групови съвещания.

Белият дом оповестява, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще беседва с обособените водачи за справяне с изменението на климата, войната в Украйна, както и за това международните организации като Световната банка да поставят повече старания за битката с бедността.

Около срещите на върха постоянно се организират огромни демонстрации, добавя BBC.

Протестиращи демонстрираха по време на срещата на върха в Торонто през 2010 година и на срещата на върха в Хамбург през 2017 година По време на срещата на върха в Рио де Жанейро през 2018 година хиляди стачкуващи излязоха на митинг против икономическите политики на Г-20.

През 2009 година Иън Томлинсън, продавач на вестници, умря, откакто беше замесен в митингите по време на срещата на върха на Г-20 в Лондон.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР