Властите в Индия забраниха използването на над 50 китайски приложения,

...
Властите в Индия забраниха използването на над 50 китайски приложения,
Коментари Харесай

Индия забрани над 50 китайски приложения, включително TikTok

Властите в Индия не разрешиха потреблението на над 50 китайски приложения, в това число известните по целия свят Clash of Kings, Tik Tok и WeChat, съобщи „ Би Би Си “.

Всички те бяха жигосани като „ нездравословни за суверенитета и целостта на Индия, нейните защита, държавна сигурност и публичен ред “. Според специалисти обаче този ход е напълно политически, поради възходящото напрежение сред двете страни, откакто по-рано този месец 20 индийски бойци починаха в конфликт с китайски военни в противоречив граничен регион. Оттогава апелите за протест на Китай нарастват.

От засегнатите софтуерни корпорации договарят с държавното управление, а Пекин към този момент помоли за преразглеждане на решението, както и за съблюдаване на законните права на интернационалните компании.

От локалното Министерство на осведомителните технологии оповестиха, че възбраната е наложена вследствие на „ голям брой недоволства от разнообразни източници “, че приложенията са „ откраднали и скрито предавали информацията на потребителите по забранен метод “.

Голяма част от включените в листата стратегии са упреквани за проблеми със отбраната на данните, а в Съединени американски щати сенатори даже приканиха за следствие на TikTok. За платформата за къси видеа Индия е най-големият задграничен пазар, на който разполага с почти 120 млн. консуматори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР