Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема

...
Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разрушили забележителна световна скица за пране на пари, като са употребявали стандартната банкова система, с цел да изперат към $1.8 милиарда.

Понастоящем са арестувани седем лица, упрекнати в организирането на, който е работил посредством подставени сдружения, снабдени с лъжливи банкови сметки, съгласно отчет  на Associated Press. Измислените предприятия са твърдели, че вземат участие в интернационалната търговия, като проверяващите са показали една-единствена банкова сметка в Хонконг, по която в границите на един ден са постъпили зашеметяващите $12.8 милиона от чужбина.

Въпреки че следствието продължава, се допуска, че към 20% от изпираните средства могат да бъдат проследени до неразкрита машинация с мобилни приложения в Индия.

Директорът на Бюрото за финансови следствия на митниците на Хонконг съобщи, че взаимните старания с индийските управляващи са разкрили връзки сред изпраните пари и две бижутерски компании, забъркани в аферата.

Всичките седем арестувани лица са поданици на Хонконг на възраст сред 23 и 74 години. Предполагаемият началник на групата, за който се оповестява, че е на 34 години, е бил арестуван в края на януари.

Властите настояват, че това дело за пране на пари бележи значим стадий за Хонконг, надминавайки предходното второ по величина дело на територията, разрушено през януари 2023 година, което включваше $767 милиона противозаконни средства.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР