Властите в Хондурас обявиха епидемия от острото инфекциозно заболяване денга

...
Властите в Хондурас обявиха епидемия от острото инфекциозно заболяване денга
Коментари Харесай

Хондурас обяви национална епидемия от острото инфекциозно заболяване денга

Властите в Хондурас оповестиха зараза от острото инфекциозно заболяване денга в народен мащаб, откакто от началото на годината заболяването лиши живота на минимум 44 души, заяви държавното управление, представено от Франс прес.

" Активираме всички държавни и неправителствени институции, с цел да използван поредност от ограничения " против причинителя на заболяването - комара Едес египти (Aedes aegypt), сподели министърът на опазването на здравето Алба Флорес.

Тя означи, че измежду дейностите, които ще се приложат в 298 общини, е ликвидирането на местата със застояла вода, където комарите се развъждат.

През 2019 година от денга починаха 44 души и се допуска, че тя е предизвикала гибелта на още 35, посочи Густаво Урбина от службата за епидемологичен контрол. Той сподели, че са били регистрирани към 15 406 случая на денга, 5032 от които съществени.

Хондурас чака дъждовен интервал от три месеца, който може да утежни още повече обстановката, като се образуват нови места за размножаване на комари, предизвести представителят на държавното управление Карлос Кордеро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР