Властите в Хондурас арестуваха в четвъртък кандидата за президент Сантос

...
Властите в Хондурас арестуваха в четвъртък кандидата за президент Сантос
Коментари Харесай

Кандидат за президент на Хондурас задържан за наркотрафик и убийства

Властите в Хондурас арестуваха в четвъртък претендента за президент Сантос Родригес по обвинявания в, обвързвано с, и убийства, в това число убийството на осведомител на DEA.

Арестът му е по-малко от месец преди президентските избори, в които всички съществени претенденти са упрекнати в корупция или трафик на опиати, разяснява Агенция Франс Прес.

Дори и сегашният президент Хуан Орландо Ернандес е упрекнат в трафик на опиати, а брат му Тони Ернандес през март беше наказан на пожизнен затвор в Ню Йорк за същото закононарушение.

Родригес, пенсиониран капитан от армията, не беше измежду любимците на изборите на 28 ноември.

Според управляващите той е търсен за " пране на пари ".

Защитен очевидец твърди също, че когато Родригес е намирал пари или опиати при провеждането на интервенции в ролята си на армейски офицер, той " не ги е заявил напълно, като е задържал част от конфискуваното, а иззетите оръжия са били насочвани към незаконна група ".

" Според очевидци той е забъркан и в гибелта на доста хора, в това число осведомител " за американската Агенция за битка с опиатите, съобщи министерството.

Когато е бил задържан, Родригес протестирал и твърдял, че е почтен: " Могат да ме претърсват за каквото си желаят, нямам какво да укривам ", споделя той във видео, записано от негови съдружници.

През последните месеци Родригес съобщи, че е един от тези, които упрекват брата на президента в трафик на опиати.
 Хиляди желаеха оставката на президента на Хондурас поради връзка с картелите Хиляди желаеха оставката на президента на Хондурас поради връзка с картелите
Хиляди излязоха на митинг с настояването президента на Хондурас да подаде оставка, поради съмнения за връзка с наркокартелите, съобщи Б...

Във видеото Родригес споделя, че карцерът му е " възмездие на президента, тъй като брат му е в пандиза в Съединени американски щати ".

Прокуратурата съобщи, че Родригес е упрекнат в допълнение в образуване на доставката на опиати, които са били откраднати от други незаконни организации, като добави, че парите за противозаконните интервенции са били донесени на брачната половинка и тъщата му, които са били задържани.

Според управляващите анализът на банковите сметки на арестуваните е посочил активност, която е " несъвместима " с заявените от тях приходи.

" Това гонене не е нещо ново ", съобщи пред Агенция Франс Прес Израел Селая, претендент за вицепрезидент и началник на акцията на Родригес, като добави, че " демокрацията е преследвана ".

Но още през 2016 година посолството на Съединени американски щати в столицата на Хондурас Тегусигалпа съобщи, че Родригес е " разследван за хипотетични връзки с трафик на опиати и корупция ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР