Властите в Хърватия препоръчаха на хората да пият само вода

...
Властите в Хърватия препоръчаха на хората да пият само вода
Коментари Харесай

Хърватия препоръчва на хората да пият чешмяна вода след натравяния от бутилирани напитки

Властите в Хърватия предложиха на хората да пият единствено вода от чешмата , защото проверяват известия за няколко случая на болни и потърпевши хора, за които се твърди, че са консумирали бутилирани питиета , оповестява АП.

Министърът на опазването на здравето Вили Берос съобщи, че няколко души са потърсили здравна помощ поради " пострадвания, породени от хипотетични химически детайли ". Повечето от тях са имали леки признаци и ще бъдат изписани, сподели той.

Здравните управляващи подредиха " подозрителните " артикули да бъдат изтеглени от магазини, заведения за хранене и други места. Те не споделиха кои артикули се изтеглят, само че фотоси в обществените медии от магазини подсказваха, че става въпрос за марките на " Coca-Cola ".

По-късно представителството на „ Coca-Cola “ в Хърватия съобщи, че " краткотрайно " изтегля някои от продуктите си, " макар че вътрешният ни разбор не сподели нередности в производството или в продуктите " .

" Предварително можем да кажем, че два от случаите са директно свързани с потреблението на избрани питиета, а останалите следва да установим ", сподели Берос. " Няма потребност от суматоха, само че има потребност от нерешителност. "

Компанията предложи цялостно подпомагане в изказване. Тя съобщи, че е провела вътрешно следствие, което " не е посочило никакви несъответствия в нашата продукция ", като в същото време е изпратила проби за разбор.

Полицията и държавната прокуратура организират следствие. " Дотогава нашата обща рекомендация е да се пие вода от водоснабдителната система, която би трябвало да е безвредна ", сподели Берос.

Съобщенията за хипотетичното отравяне се появиха, откакто през уикенда в северното адриатическо пристанище Риека един мъж беше приет в болница, откакто пил газирана бутилирана вода в кафене . Във вторник студент от университета е потърпевш, откакто съгласно известията е пил кока-кола .

И двата случая бяха свързани с питиета на „ Coca-Cola “. Съобщава се, че мъжът в Риека е консумирал Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate от стъклена бутилка, а студентът в Загреб е пил кока-кола от пластмасова бутилка, която взел от автомат във факултета си.

За различен сходен случай беше обявено по-рано през май.

От болничното заведение в Риека оповестиха през вчерашния ден, че мъжът е лекуван за химически пострадвания на хранопровода.

" Това евентуално са някакви корозивни субстанции и би трябвало да забележим дали в напитката има някакви добавени детайли ", съобщи Крунослав Капак, началник на хърватския Институт за публично здраве.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР