Властите в Германия разследват случаи на запалителни устройства в пратки.

...
Властите в Германия разследват случаи на запалителни устройства в пратки.
Коментари Харесай

Поставят взривни устройства в куриерски пратки в Германия

Властите в Германия проверяват случаи на запалителни устройства в колета. Според медии в страната, които наблюдават следствието, не е изключено съветски бойкот да е в основата на случаите, заяви Нова телевизия.

Още в края на юли пожар в товарния център в Лайпциг разтревожи управляващите. Те предизвестиха за запалителни устройства в пакети, изпратени от незнайни лица, посредством спедиторски компании. В продължение на няколко седмици под вниманието на немските управляващи са били няколко колетни колета, изпратени от частни лица в разнообразни точки на Европа, които са се запалили по пътя до крайната цел.

Според информация на немските медии от службите за сигурността не изключват връзка на възходящите случаи и съветски бойкот. В кръговете по сигурността тук е обществена загадка, че съветската шпионска и саботажна активност внезапно се усили през последните седмици и месеци, да вземем за пример с потреблението на дронове.

В Лайпциг се намира световният център на една от най-големите спедиторски компании. Пакет, изпратен от някоя от Балтийските страни избухва и подпалва цялостен товарен резервоар, който съдържа и други колета. Пожарът е бързо сподавен, само че оставя въпроси.

Според информация на ДПА следствието е поела Федералната прокуратура в Карлсруе, само че оттова отхвърлят да дадат информация. Други страни в Европа също са наранени от сходни случаи с избухващи колета.

От спедиторската компания, която оперира на територията на няколко европейски страни оповестиха, че са взели нужните ограничения, с цел да защитят чиновниците си, оборудванията си и пратките на клиентите си.

От службите показаха опасения, че сходни случаи може да има и в бъдеще и може да се допусна, че неконвенционалните запалителни устройства са били съзнателно изпратени, с цел да нанесат вреди на компании за товарни услуги и друга логистична конструкция в западните страни. Всички известни проблематични пакети досега са съдържали електрически устройства и съдове с течности.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР