Властите в Германия освободиха предсрочно стотици затворници в цялата страна

...
Властите в Германия освободиха предсрочно стотици затворници в цялата страна
Коментари Харесай

Германия освободи предсрочно над 1000 затворници за Коледа

Властите в Германия освободиха предварително стотици пандизчии в цялата страна като акт на благосклонност в навечерието на Коледа, оповестява ДПА.

По данни на немското министерство на правосъдието общо 1056 лишени от независимост са били освободени предварително тази година. Това е доста нарастване спрямо предходната година, когато малко над 800 пандизчии бяха пуснати предварително на независимост преди Коледа.

Най-много пандизчии - 291, са получили позволение да излязат предварително на независимост в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, която е и най-населената в страната.

Както и в предходни години, Бавария е единствената от 16-те немски провинции, която не взе участие в така наречен " Коледна прошка ". При нея предварително се освобождават пандизчиите, чиито присъди изтичат тъкмо след настъпването на идната година. По този метод те могат да изкарат празниците с околните си, както и да се възползват от услугите на службите за обществено подкрепяне и на консултантските центрове, преди те да излязат в коледна почивка.

Има обаче и пандизчии, които отхвърлят предварително освобождение и предпочитат да прекарат Коледа в пандиза.

В множеството случаи затворниците се освобождават дни, а не месеци по-рано. Право на освобождение имат единствено лишените от независимост, които са имали положително държание в пандиза и не е трябвало да излежават дълга присъда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР