Властите в Брюксел приеха разчет за постепенната отмяна на достъпа

...
Властите в Брюксел приеха разчет за постепенната отмяна на достъпа
Коментари Харесай

Брюксел планира да се раздели с двигателите с вътрешно горене

Властите в Брюксел одобриха план за постепенната анулация на достъпа до центъра на града на транспортни средства с мотори с вътрешно горене, оповестяват локални медии.

Предвижда се от 2030 година да бъдат неразрешени всевъзможни дизелови мотори, а от 2035 година и моторите на бензин или газ. Превозни средства с мотори с вътрешно горене ще бъдат напълно неразрешени от 2050 година.

От 2022 година рестриктивните мерки ще обзет и двуколесните транспортни средства. Предвиждат се законодателни промени, ориентирани към ново данъчно облагане на транспортните средства съгласно действителната мощ, употребяваното гориво и тежестта. Всички тези правила не обгръщат транспортните средства, регистрирани като типичен (колекционерски) и създадени преди повече от 25 години.

В последните две години в Белгия потреблението на автомобил в пътя до работа и назад към дома е повишено с 13 на 100, демонстрират нови данни. Отчита се, че макар настояванията на учениците за по-природосъобразен живот, откакто изоставен гимназията, 70 на 100 младежите избират да доближават до работното си място или до университета с автомобил. Едва един от трима взема решение да пътува с колело. Трима от петима избират длъжностен автомобил, даже да имат опция да употребяват безвъзмезден публичен транспорт или да получат обезщетение, че се движат с велосипед. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР