Властите в Бразилия реагираха много остро на поредния расистки скандал

...
Властите в Бразилия реагираха много остро на поредния расистки скандал
Коментари Харесай

Властите в Бразилия реагираха остро на скандала около Винисиус, заплашиха с дипломатически мерки

Властите в Бразилия реагираха доста остро на следващия расистки скандал към Винисиус Джуинър през уикенда, който обаче не е единичесн случай, а по-скоро наклонност в последните седмици. Министърът на правораздаванията на южноамериканската страна Флавио Дино даже допусна, че е допустимо да се проучат дипломатически благоприятни условия за отбрана на играча.
 Реал Мадрид благодари за поддръжката към Винисиус и атакува съдиите и ръководителите на испанския футбол Реал Мадрид благодари за поддръжката към Винисиус и атакува съдиите и ръководителите на испанския футбол
В неделя крилото на Реал Мадрид бе изпъден с пряк червен картон, откакто посегна да удари с глава Уго Дуро. Преди това още веднъж обаче бе обиждан на расова основа, което стана и десетият подобен случай през сезона. На няколко пъти към този момент почитатели бяха глобявани със съществени суми и са получавали забрани за навестяване на футболни срещи заради расови обиди.

“Принципът на екстериториалноста участва в наказателния кодект и към момента се изследва. Той може да бъде употребен като извънредно средство в отбрана на бразилски жители, при положение на несправедлива експанзия.Този принцип съществува и в Испания, и в други страни, ” написа Дино в “Туитър ”.
 В Бразилия: Винисиус може да заплаши с овакантяване на Реал Мадрид В Бразилия: Винисиус може да заплаши с овакантяване на Реал Мадрид
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР