Властите съобщиха, че петима души са обвинени, като един човек

...
Властите съобщиха, че петима души са обвинени, като един човек
Коментари Харесай

Украйна твърди, че корумпирани служители са откраднали 40 милиона долара, предназначени за закупуване на оръжие за войната с Русия

Властите оповестиха, че петима души са упрекнати, като един човек е арестуван при опит да пресече границата. Ако бъдат приети за отговорни, ги грози до 12 години затвор.

Служители от украинска оръжейна компания са заговорничили със чиновници на министерството на защитата, с цел да присвоят съвсем 40 милиона $ (36,82 милиона евро), предопределени за закупуване на 100 000 минохвъргачни снаряда за войната с Русия, заяви службата за сигурност на Украйна.

p> СБУ заяви късно в събота, че петима души са били упрекнати, като един човек е арестуван при опит да пресече украинската граница. Ако бъдат приети за отговорни, те са изправени пред до 12 години затвор.

Разследването идва, когато Киев се пробва да пресече корупцията в опит да форсира участието си в Европейския съюз и НАТО. Длъжностни лица от двата блока желаеха широкообхватни промени против корупцията, преди Киев да може да се причисли към тях.

Украинският президент Володимир Зеленски бе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР