Властите съобщиха, че от 1 януари 2020 името Холандия /Holland/,

...
Властите съобщиха, че от 1 януари 2020 името Холандия /Holland/,
Коментари Харесай

Названието “Холандия” официално престана да съществува

Властите оповестиха, че от 1 януари 2020 името Холандия /Holland/, публично престава да съществува като означение на страната Нидерландия, осведомиха РИА Новости и други медии.

От в този момент институциите, локалните управляващи, университетите, частните компании и медиите би трябвало да употребяват името “Нидерландия ”. Правителството има вяра, че тази мярка ще разреши на страната да се отърве от имиджа си на място, обвързвано с опиати и проституция.

Властите на страната също имат вяра, че това решение ще преразпредели туристическия поток, защото през днешния ден множеството туристи посещават точно исторически остарялата Холандия – Амстердам и Хага – и тези градове не могат да се оправят с големия приток на гости.

Реформата за промяната на името на страната ще коства на бюджета на кралството 200 хиляди евро.

По-рано стана известно, че управляващите в Амстердам желаят да отстранен използването и на названието „ Квартал на алените фенери “. Обичайното име изцяло ще изчезне от градските знаци – то ще бъде сменено с историческото име на квартала „ De Wallen “.

Националният съвет за туризъм от своя страна се надява туристите да стартират да посещават нови и по-нестандартни дестинации в Нидерландия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР