Властите са решени да ликвидират автозастрахователния туризъм От началото на

...
Властите са решени да ликвидират автозастрахователния туризъм От началото на
Коментари Харесай

Нов закон в Италия подгони българите с коли с наша регистрация

Властите са решени да унищожават автозастрахователния туризъм

От началото на тази година българите, които карат автомобил с наши регистрационни номера на територията на Италия и са възнамерявали да обитават на Ботуша повече от 2 месеца, ще би трябвало или да си върнат возилото в България, или да получат италианска регистрация. Това е по този начин поради признатия в края на предходната година и влезнал в действие от началото на тази нов закона за сигурността. Добре е българите да не подценяват наредбата поради сериозните санкции, които следват. Ако полицията откри нарушаване, освен постанова глоба, която се заплаща незабавно, само че и стопира колата от придвижване за 6 месеца. През това притежателят има време да върне возилото в България или да му извади италианска регистрация. Ако не го стори, колата се изземва в интерес на страната и актът е без право на обжалване.
Медиите оповестиха статистика на полицията в Милано, съгласно която първото наказателно разпореждане за сходно нарушаване е било издадено на 4 януари т.г., а до 20 януари са били регистрирани близо 300 извършители. Средната санкция за провинението е към 700 евро, а оптималната може да скочи до над 2800 евро.
Чужденците, които карат в Италия коли с номера от родната си страна, са малко над 40 хиляди, по данни към края на 2018 година.
Мярката е част от битката на управляващите със застрахователните измами.
От години у нас се вихрят схеми, при която главно румънци и италианци заплащат на подставени българи за регистрирането на компании и/или закупуването на автомобил и застраховането му в България, с който след това те поемат по пътищата на своите страни и Европа.
В Италия и Румъния пътният налог и застраховките са по-високи в сравнение с у нас, по тази причина до неотдавна далаверата вървеше на високи обороти. Според нефициална статистика, оповестена от медиите в края на предходната година, в Италия над 120 хиляди автомобила, закупени от италианци в чужбина чрез схемата, кръстосват страната. В цифрата влизат коли, регистрирани освен в България, само че и в други европейски страни с по-изгодни цени на колите и полиците.
Миналата есен италианското държавно управление се зае да позволи казуса. Тогава италианският вицепремиер и министър на икономическото развиване Луиджи ди Майо даде обещание доста строги ограничения против непозволеното потребление на български номера. Ди Майо призна, че в някои райони на Италия цената на автомобилната застраховка е " непристойно " висока, което водело до прибягване до посочените схеми, и разгласи, че държавното управление ще се постарае да вземе ограничения за понижаване цените на автозастраховките и да ликвидира този проблем. В Италия цените на застраховките са разнообразни за другите градове, тъй като се дефинират от броя на пътните произшествия в съответния район.
Още лятото на предходната година италианската полиция ускори инспекциите на колите с задгранични номера и изключително на тези от България, като все намираше защо да санкции водачите. Солени санкции отнасяха и водачи, на които им липсва някакъв документ, доброволен у нас, само че изискван от италианските служители на реда, да вземем за пример огромният регистрационен ваучър на колата.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР