Властите предупреждават за възможни вторични трусове. По данни на Геоложката

...
Властите предупреждават за възможни вторични трусове. По данни на Геоложката
Коментари Харесай

Смъртоносно земетресение разлюля остров Ява

Властите предизвестяват за вероятни вторични земетресения. По данни на Геоложката работа на Съединени американски щати, епицентърът на земетресението с магнитуд 5,6 по Рихтер, е на дълбочина от 10 км. Трусът, блъснал в 13:21 локално време, е засегнал най-силно град Сианджур в Западна Ява, заяви Военновъздушни сили.

Видеоклипове в обществените медии демонстрират здания, трансформирали се в отломки и улици, покрити с парчета. Районът, където е блъснал трусът, е гъсто обитаем и благоразположен към свлачища, а жилищните здания са неприятно строени.

Спасителните служби се пробват да изтеглят хора от срутените им домове и да издирят затрупаните. Местни източници оповестиха по-рано за над 700 ранени, само че към този момент дефинират броя им като " доста ". Преобладаващите пострадвания са счупени кости. Разрушени са над 2 200 жилища, а над 13 000 души са отвън домовете си. Електричеството в региона прекъсва, което слага лечебните заведения в тежки условия и неспособност да оперират потърпевшите. Организирани са звена за първа помощ, които работят на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР