Властите повтарят това, което чуваме от 24 часа – най-вероятно

...
Властите повтарят това, което чуваме от 24 часа – най-вероятно
Коментари Харесай

Журналист от Полша: Появиха се и интерпретации, че украинските ракети може да не са паднали случайно

Властите повтарят това, което чуваме от 24 часа – най-вероятно става въпрос за украинска ракета, инцидентно попаднала на полска територия и това на мен персонално ми се коства, какъвто е и консенсусът в полското общество, че това е най-вероятното пояснение.

Това съобщи в ефира на Euronews PrimeTime полският публицист Боян Станиславски.
Случаят се проверява, знаем че украинската страна също ще бъде един тип позволена до тези процедури, само че съгласно мен най-важното е може би това, че американската страна още през цялото време съобщи, че ще изиска от Полша допускане на наличие на техните специалисти освен това следствие.
„ Мисля, че тук става въпрос най-много за надзор не толкоз на самото следствие, колкото върху разказа, който ще бъде извършен след неговото привършване “, уточни журналистът.

Станиславски разяснява, че в Полша са изживели един много противен дисонанс в самото начало, откакто се е открило, че въпросните детонации са породени от военно съоръжение, от ракети.
Започна едно гадаене, че най-вероятно става въпрос за съветска провокация против НАТО-вска страна. Този разказ беше подхванат първо от президента Зеленски и управляващите в Киев. След това без доста планиране още един и от управляващите във Варшава и трябваше да се изчака намесата на съществени центрове, вземащи решения, с цел да бъде това опровергано.
По думите на журналиста в Полша одобряват с известно удивление изказванията, идващи от формален Киев.

„ Поляците, украинците и изобщо в Източна Европа са привикнали с това, че отзиви, които идват от Запада и особено от Вашингтон и които са изразени по един доста безапелационен метод, не се оспорват “, уточни Станиславски.

„ Аз най-малко следя известно удивление, само че несъмнено всичко това е подплатено с изразителност за схващане за фрустрацията на украинските управляващи и така нататък “, добави той.
Според мен всичко върви точно към практикуване на някакъв мек напън върху управляващите в Киев и това допускане на украински следователи до следствието е един тип опит да бъде прекъсната всякаква нечиста сделка към този случай.
Според Станиславски в случай че в последна сметка заключението от следствието гласи, че това е украинска ракета, ще бъде доста мъчно за украинските управляващи да поддържат същата история за случая по метода, по който го вършат в този момент.

„ Такива различия сигурно подкрепят едни спекулации в полското публично мнение, които за Украйна са много нездравословни от позиция на настроенията, които биха могли да предизвикат в полското общество “, означи журналистът.
Появиха се някакви тълкования, където се твърди, че тези украински ракети може би не са попаднали напълно инцидентно, а е имало някакъв план. Може би това е някакъв обезверен опит отстрана на президента Зеленски и неговото обграждане да интернационализира военното измерение на този спор.
Станиславски уточни, че се следи известно терзание и боязън измежду хората в Полша, само че по думите му действителна заплаха няма.

Журналистът уточни, че в източна Полша от дълго време към този момент са затегнати ограниченията за сигурност, в това число и поради рецесията с мигрантите, пропускани от Беларус.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР