Властите на Унгария и Гърция се противопоставиха на въвеждането на

...
Властите на Унгария и Гърция се противопоставиха на въвеждането на
Коментари Харесай

Унгария и Гърция блокираха нов пакет от санкции срещу Русия

Властите на Унгария и Гърция се опълчиха на въвеждането на нов 11-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, оповестява Politico цитирайки петима дипломати от Европейски Съюз.

Будапеща и Атина, с цел да договорят нови ограничаващи ограничения против Москва, упорстват техните компании да бъдат изключени от листата на " спонсорите на войната ", формиран от Украйна, отбелязва изданието.

Позицията на двете страни стана фокус на напрегната полемика на равнище външни министри на Европейски Съюз в края на май, настояват източници.

Гърция, съгласно събеседниците на изданието, счита, че ограниченията за заобикаляне на глобите би трябвало да бъдат подхванати, откакто съответната информация бъде предоставена на засегнатите страни-членки на Европейски Съюз, проучена и доказана. Гръцките компании в украинския лист са упрекнати, че са " спонсори на тероризма ", макар че не нарушават глобите, преразказва позицията на Атина европейски посланик, осведомен с полемиките.

Унгарският външен министър Петер Сиярто, разяснявайки разискването на нови наказания, по-рано съобщи, че съгласно Будапеща те не би трябвало да бъдат въведени, защото съгласно него предходните ограничения са предизвикали доста по-малко вреди на Русия, в сравнение с Европа. В предложенията за 11-ия пакет министърът видя опасности за европейските експортьори и връзките сред Брюксел и Пекин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР