Властите на САЩ възнамеряват да забранят на американските компании да

...
Властите на САЩ възнамеряват да забранят на американските компании да
Коментари Харесай

Huawei ще може да произвежда смартфони и без американските компоненти

Властите на Съединени американски щати имат намерение да забранят на американските компании да вършат бизнес с Huawei и китайският софтуерен колос няма да има опция да закупува американски съставни елементи и да употребява американски технологии. Но съгласно уеб изданието The Verge, китайският производител ще може да мине така и така, като употребява аналози .
Операционната система
Тук Huawei може да постъпи по два разнообразни метода. Компанията може да продължи да употребява голия Android, в който да размени онлайн услугите на Гугъл със свои услуги. Но по-вероятно е да употребява личната си операционна система, за която неотдавна разбрахме, че се назовава Hongmeng и се създава още от 2012 година при цялостна загадка.


Паметта
В наскоро излезлите флагмани на Huawei се употребяват флаш дисковете на компанията Micron от щата Айдахо, Съединени американски щати. Но Huawei умерено може да употребява паметите и дисковете на Samsung или Toshiba, както и да стартира лично произвеждане на нужната памет. Още повече, че има опит в производството на новите NM карти памет.
Модемите
В модела P30 Pro и някои други смарт телефони на Huawei, предопределени за американския пазар, се употребяват 3G и LTE модулите на американските производители Skyworks и Qorvo. Същите тези компании дават на Samsung същите модеми за серията Galaxy S10. Да се откри пълноценна подмяна няма да е елементарно – ще е нужен някой, който да стартира производството на аналогични съставни елементи съответстващи на нужните стандарти. Но като се има поради, че Huawei съумя да сътвори бърз и първокласен процесор за своите мобилни устройства, надали ще има проблем с производството на сходни безжични модули.
 Защитното стъкло
Huawei поръчва закалено защитно стъкло за отбрана на екрана и корпуса на смарт телефоните от американската компания Corning. Но тя не е монополист и има няколко съперника, в това число японската AGC Asahi Glass, която създава защитното стъкло Dragontrail. То се употребява в смарт телефоните Гугъл Pixel 3a и Pixel 3a XL. Това стъкло е по-евтино и може би не е толкоз крепко, само че с финансовата поддръжка на Huawei, японският производител бързо може да увеличи качеството на своята продукция.
Какво въобще няма да се наложи да се трансформира
Huawei купува някои съставни елементи за своите смарт телефони отвън Съединени американски щати. Така да вземем за пример, OLED екраните – от корейските компании LG и Samsung и от китайската SK Hynix. Huawei към сегашен ден не зависи от Qualcomm и употребява в своите мобилни устройства процесорите HiKirin свое лично произвеждане. Тези чипове имат ARM ядра, а това е английска компания, за която ембаргото на Съединени американски щати не важи.

Очевидно е, че прекратяването на доставките на съставни елементи и програмен продукт от Съединени американски щати ще сътвори някои неприятности на Huawei, само че главните проблеми ще са намирането на снабдители отвън рамките на тази страна. Освен това, Huawei има задоволително време, с цел да усъвършенства своите технологии и независимо да създава нужните съставни елементи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР