Властите на САЩ отпуснаха нов пакет от военна помощ за

...
Властите на САЩ отпуснаха нов пакет от военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ отпускат още 2,5 милиарда долара военна помощ за Украйна

Властите на Съединени американски щати отпуснаха нов пакет от военна помощ за Украйна, чийто размер ще бъде до 2,5 милиарда $. Съответният документ, подписан от президента на Съединени американски щати Джо Байдън, е публикуван от пресслужбата на Белия дом .

На собствен ред Пентагонът заяви, че като част от новия транш Вашингтон ще трансферира на Киев 59 бойни машини на пехотата Bradley и 590 ракети за инсталираните на тях противотанкови ракетни системи TOW, както и 295 000 боеприпаса с 25-мм диаметър. Освен това пакетът включва 90 бронирани машини Stryker, осем системи за противовъздушна защита Avenger, спомагателни муниции за зенитно-ракетни системи NASAMS и за ракетните системи за залпов огън HIMARS.

Освен това Съединени американски щати имат намерение да доставят на Украйна 53 бронирани машини от клас MRAP (Mine-Resistant Ambush-Protected), 350 бронирани многоцелеви транспортни средства Humvee, 20 000 снаряда със 155-мм диаметър и 95 000 със 105-мм диаметър, към 600 високоточни муниции за артилерийски оръдия. Като част от настоящия транш Съединени американски щати също по този начин ще дават на Киев противопехотни мини Claymore, повече от 3 милиона муниции за дребни оръжия, почти 2000 противотанкови ракети и друго военно съоръжение.

По данни на Пентагона от началото на войната в Украйна Съединени американски щати са отделили над 26,7 милиарда $ за военна помощ на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР