Властите на САЩ налагат все по-тежки ограничения на китайския технологичен

...
Коментари Харесай

САЩ забрани китайското 5G оборудване в банките си


Властите на Съединени американски щати постановат все по-тежки ограничавания на китайския софтуерен бизнес, в частност за 5G оборудването (снимка: CC0 Public Domain)

Американски политици от двете преобладаващи партии създадоха взаимен законопроект, който ще глоби китайските снабдители на 5G технологии, като „ отреже “ достъпа им до финансовите институции. Това е най-новата стъпка в широкомащабната акция по ограничение на наличието им на пазара въз основа на съображения за национална сигурност.

Сенатор Том Котън, който показа законопроекта, изясни, че основанието за прогонването на китайските снабдители е „ стопански шпионаж “ против Съединени американски щати. „ Не можем да позволим на Huawei и Китайската комунистическа партия да имат достъп до персоналните данни на американците и най-чувствителните отбранителни системи на страната ни “, сподели Котън. По думите му, Съединени американски щати би трябвало да се оправи с това, което политиците назовават „ страшна опасност “ за националната сигурност.
още по темата
Huawei неведнъж е отричала изказванията на държавното управление на Съединени американски щати, че нейното телекомуникационно съоръжение може да бъде употребявано за шпионаж от Китай. Ограниченията, налагани от американското държавно управление, в началото засегнаха телекомуникационните оператори и техните мрежи, изключително в частта 5G.

През октомври Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи, че чиновници на китайското разузнаване са се пробвали „ да се намесят в държавно гонене по отношение на Huawei “. По-рано, през юли, разнообразни медии оповестиха, че Федералното бюро за следствие е изразило опасения по отношение на позиционирането на оборудването на Huawei в нуклеарните бази на Съединени американски щати.

Решенията на Вашингтон за ограничение на китайските компании за ИТ съоръжение нормално отекват и в решенията на страните-съюзници на Съединени американски щати, които също подхващат ограничения за недопускане на китайската техника в основните си инфраструктури.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР