Властите на островната провинция Хайнан представиха на пресконференция в сряда

...
Властите на островната провинция Хайнан представиха на пресконференция в сряда
Коментари Харесай

Хайнан представи мерки за развитие на блокчейн индустрията

Властите на островната провинция Хайнан показаха на конференция в сряда серия от ограничения за ускорение развиването на блокчейн промишлеността, съобщи Радио " Китай ". Те ще се ползват в първата пилотна зона за блокчейн в Хайнанската зона за свободна търговия и са ориентирани към подготовката на фрагменти, изследвания свързани с софтуерните приложения, увеличение на частните вложения в бранша и други аспекти.

Ще бъдат положени старания за потребление на блокчейн технологията в области като градското ръководство и благоустройство, опазване на здравето, туризъм и търговия, като плановете ще се финансират от специфичен фонд от 1 милиард юана (142 милиона долара).

Зоната за блокчейн е ситуирана в индустриалния парк за интернет Hainan Resort Community Software (RSC) и основаването ѝ бе стартирано от провинциалния Отдел за промишленост и осведомителни технологии през октомври 2018 година Това е първата публично позволена пилотна зона за блокчейн в Китай, заяви на конференцията Уан Дзин, началник на отдела. Към момента в пилотната зона работят над 100 организации и компании и тя е един от най-бързо разрастващите се блокчейн клъстери в цялата страна.

На конференцията бе показан и проект за деяние, озаглавен „ Сигурност, шерване, сходство плюс " (SSC+), който е ориентиран към постигането на надеждно шерване на данни и цифрово ръководство посредством консолидиране на съвременни технологии, в това число блокчейн и огромни данни. Планът би трябвало да помогне за улеснение построяването на пилотната зона за свободна търговия в Хайнан със свободен поток на фрагменти, артикули, капитали и данни. Също в сряда Дубайският блокчейн център подписа съглашение за стратегическо съдействие с пилотната зона в Хайнан.

Министерството на промишлеността и осведомителните технологии пък заяви, че е одобрило проект в поддръжка на Хайнан при построяването на пилотната зона за свободна търговия и пристанище към нея, който включва 17 характерни области, в това число развиването на блокчейн промишлеността. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР