Властите на остров Мадейра преместиха автобуса от склона, по който

...
Властите на остров Мадейра преместиха автобуса от склона, по който
Коментари Харесай

Много Тъжно. Всички 29 Загинали При Автобусната Катастрофа На Остров Мадейра Са Германци

Властите на остров Мадейра реалокираха рейса от ската, по който се беше преобърнал, откакто излязъл от пътя. Според локални медии за задачата са били употребявани два крана. Къщата, в която рейсът, наподобява, се е спрял при преобръщането си по ската, е потърпевша, а в близост са разпръснати елементи от транспортното средство и облекла.

Германският канцлер Ангела Меркел изрази през днешния ден " горест и потрес " от автобусната злополука, при която в Португалия починаха доста нейни сънародници. Меркел сервира откровените си съболезнования на фамилиите, изгубили свои обичани хора в тази покруса.

Германският министър на външните работи Хайко Маас отпътува за Мадейра с лекарски екип, психолози и консулски чиновници, с цел да се срещне с потърпевшите и да благодари на португалците за помощта им. Днес той, дружно с португалския си сътрудник Аугущу Сантуш Силва, ще посети остров Мадейра, се споделя още в официалното съобщение, представено от АП.

Хелге Браун, началник на канцеларията на Ангела Меркел, съобщи, че в ход е подготовка за връщане на ранените вкъщи, в случай че е належащо и с изпратен за задачата боен избавителен аероплан Ербъс А310.

Португалското държавно управление разгласи през днешния ден тридневен народен печал в памет на жертвите на автобусната злополука. Чрез националния печал, почнал през днешния ден, " показваме болката и солидарността на цялото население на страната към жертвите и техните фамилии при трагичния случай с туристически рейс в самостоятелния район Мадейра ", сподели португалският министър председател Антониу Коща след съвещание на министерския съвет в Лисабон.

Държавният глава Румен Радев е изразил съболезнования на своя немски сътрудник Франк-Валтер Щайнмайер във връзка автобусната злополука на остров Мадейра в Португалия, при която починаха немски туристи, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Моята и на целия българския народ вяра е за бързо възобновяване на потърпевшите в случая ", декларира Румен Радев в писмото си до Франк-Валтер Щайнмайер. Президентът показва съпричастност и взаимност в сложния за всички германци миг.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР