Властите на окупираната от Русия територия на Запорожка област заявиха,

...
Властите на окупираната от Русия територия на Запорожка област заявиха,
Коментари Харесай

Русия иска цялата Запорожка област

Властите на окупираната от Русия територия на Запорожка област обявиха, че решението на жителите да се причислят към Русия би трябвало да важи за целия район. Това заяви във вторник Владимир Рогов, член на Главния съвет на съветската окупационна администрация на района, представен от ТАСС.

" Нашето надълбоко разбиране е, че в случай че хората гласоподават Запорожка област да стане част от Русия, значи тя ще бъде там ", сподели той в ефира на радио " Комсомолская истина ". На уточняващия въпрос на водещия дали това се отнася за цялата област, Рогов е дал отговор утвърдително.

В понеделник ръководителят на окупационната администрация на Запорожка област Евгений Балицки на форума " Ние сме с Русия " разгласи, че е подписал заповед за осъществяване на референдум по въпроса за присъединението на района към Руската федерация.

Към момента към 72-73% от Запорожка област се управляват от Русия. Под контрола на Украйна остава столицата - град Запорожие, където живее съвсем половината от популацията на района. Руската купационна администрация на региона е основана в грда Мелитопол.

Припомняме, че също в понеделник украинският кмет на града Иван Фьодоров съобщи, че въоръжените сили на Украйна са поразили местата на дислокация на съветските войски в Мелитопол с доставените от Съединени американски щати реактивни системи за залпов огън HIMARS, унищожавайки доста количество техника и повече от 100 бойци.

Още при започване на войната град Мелитопол бе окупиран от съветските войски. Самият Фьодоров бе покорен и по-късно освободен вследствие на замяна за съветски военни.

В региона работят и партизански сили, които нанасят удари по съветски военни обекти и цели. Извършени бяха и няколко покушения против представители на окупационните управляващи.
ТЕМА преди 23 минути 194 преди 1 час 1192 преди 3 часа 484
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР