Властите на Обединеното кралство въведоха задължителна двуседмична карантина за всички

...
Властите на Обединеното кралство въведоха задължителна двуседмична карантина за всички
Коментари Харесай

Великобритания въведе задължителна 14-дневна карантина за пристигащите от Испания

Властите на Обединеното кралство вкараха наложителна двуседмична карантина за всички идващи от Испания. Това се показва в изказване, оповестено в събота от Министерството на превоза на Обединеното кралство.
„ Гражданите, които се връщат от Испания, в това число от испанските острови, от среднощ през днешния ден, 25 юли 2020 година, ще би трябвало да се самоизолират за две седмици, а Испания е изключена от листата на страните, с които са проведени въздушни коридори “, се споделя в известието.
Причината за този ход е „ забележителна смяна през миналата седмица “ в броя на инфектираните в Испания, която е една от най-популярните летни дестинации за британците, и вследствие на това желанието на Лондон да „ ограничи всяко вероятното разпространяване на вируса във Англия “.
В тази връзка английското външно министерство не предлага пътешестване до Испания, с изключение на в случаите, когато това е безусловно належащо. На процедура тази рекомендация не не разрешава пътуването до Испания, само че усложнява да вземем за пример сключването на застраховка за пътешестване в чужбина.
Испанското държавно управление счита, че обстановката с разпространяването на новия ковид в страната е под надзор, заяви от своя страна пресслужбата на испанското външно министерство, разяснявайки решението на Обединеното кралство да вкара още веднъж двуседмична карантина за идващи от Испания.
"Испанското държавно управление счита, че обстановката е под надзор ", съобщи министерството. "Испания е сигурна страна. "Ние почитаме решенията на Англия, с чиито управляващи контактуваме “, допълват от министерството.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР