Властите на Ню Йорк обвиниха участничката в протестната акция на

...
Властите на Ню Йорк обвиниха участничката в протестната акция на
Коментари Харесай

Затвор заплашва жената, покачила се на Статуята на свободата

Властите на Ню Йорк упрекнаха участничката в протестната акция на Статуята на свободата , която прекара в сряда съвсем 4 часа в подножието на една от основните забележителности на мегаполиса , съобщи Си Ен Ен.
 
44-годишната Тереза Окуму е упрекната в нелегално влизане в затворена територия , непокорство на силите на реда, както и във възпрепятстване на работата на държавна работа . Активистката не се счита за отговорна, а по всяко от тези обвинявания може да получи по шест месеца затвор. Според в. " Ню Йорк дейли нюз " Окуму към този момент има обвинявания от 2017 година за удряне на служител на реда и опозиция при задържане.
 


Навръх националния празник на Съединени американски щати туристите на Острова на свободата в Ню Йорк бяха евакуирани поради активистката. В над тричасовата интервенция се включиха локални и федерални управляващи. Окуму е 44-годишна имигрантка от Конго, която стачкува против политиката на Тръмп за нулева приемливост към имиграцията.
 
По-рано няколко души бяха задържани за митинг към статуята. Те са част от групата „ Стани и устой ” и разпънаха по-рано банер на пиедестала на статуята, на който написа „ Премахнете леда ”, което е отпратка към политиката на държавното управление по отношение на имиграцията.
 
В последно време в страната се организират забележителен брой демонстрации поради опитите на администрацията на Доналд Тръмп да втвърди политиката си против незаконната имиграция в Съединени американски щати, с което президентът показва опити за осъществяване на дадени предизборни обещания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР