Властите на Лесбос, Хиос и Самос отново призоваха правителството в

...
Властите на Лесбос, Хиос и Самос отново призоваха правителството в
Коментари Харесай

Остров Лесбос иска преместване на мигрантите

Властите на Лесбос, Хиос и Самос още веднъж приканиха държавното управление в Атина да реалокира мигрантите от трите гръцки острова. Центровете за настаняване там са пренаселени, а бежанският напор не стопира.


След Италия,остров Лесбос е измежду най -важните входни порти за африкански мигранти към Европа. На него се намира бежанският лагер " Мория ", който към този момент е надхвърлил опциите си.
Мариос Андриотис, представител на управляващите на о-в Лесбос: Можете да си визиите - Мория има потенциал за 2 000 души, в този момент те са съвсем 5000, невероятно е всички да са настанени, тъй че те употребяват и палатки.
Липсата на пространство и запаси води и до други проблеми, за които приказват на острова.
Кристина, студентка, работи в ресторант на о-в Лесбос: Бежанци се бият на улицата. Местните едвам излизат на открито, опасяват се да пускат децата да играят край морето.
Подобно на Лесбос, други два острова - Хиос и Самос също приканиха Атина да реалокира бежанците. Гръцкото държавно управление се ангажира да понижи броя им до 10 000 до този септември. В момента обаче на островите има над 16 000 мигранти.
 Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос още веднъж надвиши 10 000 Броят на мигрантите на гръцкия остров Лесбос още веднъж надвиши 10 000
Нарасналият брой на идващите през последните дни мигранти на гръцкия остров Лесбос, които подават там молби за леговище, усили за първи път след...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР