Властите на Хонконг възнамеряват да приемат закон, регламентиращ правилата за

...
Властите на Хонконг възнамеряват да приемат закон, регламентиращ правилата за
Коментари Харесай

Закон и специален портал за онлайн регистрация на дронове в Хонконг орт догодина

Властите на Хонконг имат намерение да одобряват закон, регламентиращ разпоредбите за потребление на безпилотни летателни апарати , осведоми ТАСС. Собствениците ще би трябвало да записват над 250 грама, да сключат застраховка и да научат главните правила за употреба. За изстрелване на квадрокоптери с излетно тегло над 7 кг също ще е належащо да се вземат курсове за придобиване на контролни умения и прекосяване на съответните проби. Очаква се този законопроект да бъде импортиран в Законодателния съвет на 21-ви юли и да влезе в действие на 1-ви юни идната година.

През първото тримесечие на идната година управляващите възнамеряват да пуснат специфичен портал за онлайн регистрация на дронове . Органът за гражданска авиация също ще получи правото да картографира неразрешените за полети зони за безпилотни летателни апарати. Всяка година този отдел получава десетки тъжби, свързани с работата на квадрокоптери.
 Турция ще доставя медикаменти с дронове Турция ще доставя медикаменти с дронове
Според информацията, получена от Анадолската организация, турската генерална дирекция за гражданска авиация (SHGM) създава модел за упра...

Медията напомня, че през 2017 година полицията задържа в центъра на града трима притежатели на безпилотни летателни апарати , които изстрелваха радиоуправляеми самолети непосредствено над пистата на интернационалната серия Формула Е за снимане. БЛА в Хонг Конг се употребяват и от няколко държавни организации в работата си - пожарникари, сухопътни служби и елитни полицейски елементи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР