Властите на Европейския съюз ще разследват социалната мрежа X (бивш

...
Властите на Европейския съюз ще разследват социалната мрежа X (бивш
Коментари Харесай

ЕС проверява социалната мрежа X за разпространение на фалшиви новини за събития в Израел

Властите на Европейския съюз ще проверяват обществената мрежа X (бивш Twitter), с цел да открият дали платформата популяризира нелегално наличие и дезинформация за спора сред Израел и придвижването „ Хамас “, оповестява Politico.

Европейски Съюз има намерение да ревизира дали обществената мрежа е нарушила европейското законодателство и по-специално Закона за цифровите услуги. Европейската комисия изпрати питане до X за това по какъв начин компанията се е справила с „ проблематично наличие “, оповестено на нейната платформа.

Това искане е предварителна стъпка за започване на публично следствие на X. Ако следствието разкрие, че платформата е нарушила условията на Закона за цифровите услуги, тя ще бъде изправена пред санкция от 6% от световните доходи на компанията. Както отбелязва Politico, това е първият път, когато управляващите на Европейски Съюз организират сходно следствие. X има период до 18 октомври да осведоми европейските управляващи какви ограничения подхваща компанията, с цел да ограничи разпространяването на подправени вести за спора в Израел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР