Властите на американския щат Охайо задържат бивш полицай по обвинение,

...
Властите на американския щат Охайо задържат бивш полицай по обвинение,
Коментари Харесай

Арестуваха бивш полицай по обвинение в убийство на невъоръжен чернокож

Властите на американския щат Охайо задържат някогашен служител на реда по обвиняване, че е прострелял и умъртвил невъоръжен негър жител в Колумб, осведоми ТАСС. Това съобщи държавният прокурор Дейвид Юст на конференция. Прокуратурата на Охайо организира следствие на случая „ по искане на управляващите в Колумб “. Според генералния прокурор, някогашният служител на реда ще се яви пред съда до 24 часа. Ще бъде решен въпросът дали ще бъде освободен под гаранция.
Припомняме, че в нощта на 22.12.20 година Адам Кой дойде в жилищна постройка по сигнал. Обадилият се се е оплакал от шума от мотора на автомобил. Близо до гаража в една от къщите Кой видял, че Хил се доближава. е държал мобилен телефон в лявата си ръка, до момента в който дясната не е била в полезрението на служителя на реда. Последният е разкрил огън. Хил е умрял от пострадванията си. После се оказало, че той не е имал оръжие. Афроамериканецът е бил поканен в къщата, до която се е намирал.  Инцидентът е записан посредством гръдната камера на Кой. Той присъединил звукозаписа, откакто прострелял Хил. Заради случая, служителят на реда първо беше отхвърлен от работа, а по-късно - уволнен. Според Youst, Кой също е упрекнат в неизпълнението на полицейските отговорности, защото „ не е предизвестил други служители на реда, че Хил съгласно него е заплаха “.
 Папа Франциск показа първия кардинал афроамериканец Папа Франциск показа първия кардинал афроамериканец
Папа Франциск назначи 13 нови кардинали, в това число архиепископа на Вашингтон, Уилтън Грегъри. 73-годишният мъж ще бъде първият афроам...
В Съединени американски щати през последните месеци се обръща особено внимание на въпроси, свързани с нарушавания в работата на правоприлагащите органи, както и на случаи на полицейска свирепост. Една от аргументите за това беше гибелта на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис (Минесота). Полицията употребява задушаване при ареста му на 25.05.20 година Малко по-късно афроамериканецът умря в болничното заведение. И четиримата служители на реда, взели участие в ареста, бяха уволнени и упрекнати. След гибелта на Флойд в редица щати стартират митинги против нарушаването на правата на чернокожите, конфликти с полицията, многочислени случаи на грабежи и вандализъм.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР