власти регистрираха огнище на птичи грип в град Митойо, префектура

...
власти регистрираха огнище на птичи грип в град Митойо, префектура
Коментари Харесай

Около 330 000 пилета ще бъдат убити заради птичи грип в Япония

управляващи записаха огнище на птичи грип в град Митойо , префектура Кагава в югозападната част на страната, оповестява ТАСС. Японският министър-председател Йошихиде Суга подреди на виновните министерства да упорстват търговците на птици да бъдат извънредно бдителни, да събират данни на място и бързо да подхващат ограничения за попречване на епидемията.
Според организация " Киодо " управляващите в префектура Кагава скоро ще отворят щаб за битка с разпространяването на птичи грип. Изданието оповестява, че към 330 000 пилета ще бъдат заклани в локална птицеферма. Властите желаеха от японските сили за самозащита да изпратят екип, който да извърши елиминирането. Освен това, през последните четири дни в префектурата към този момент са умрели 3,8 хиляди инфектирани птици.
 Над 174 000 кокошки и към 4 млн яйца ще бъдат унищожени поради птичи грип край Асеновград Над 174 000 кокошки и към 4 млн яйца ще бъдат унищожени поради птичи грип край Асеновград
Над 174 000 птици и към 4 000 000 яйца (около 240 тона) ще бъдат унищожени поради огнище н Инфлуенца в птицеферма край Асеновград. Пт...
По-късно стана известно, че в префектурата е основана карантинна зона с радиус 10 километра към птицефермата. Отбелязва се, че управляващите са забранили износа на пилета и яйца отвън зоната, както и придвижването им в радиус от 3 километра към птицефермата. В непосредственост до мястото на разкриване ще стартира да работи станция за стерилизация. В същото време процесът на стерилизация на тази зона ще завърши в границите на 10 дни, акцентира " Киодо ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР