Влаковият транспорт във Великобритания бе изправен пред сериозни прекъсвания, движение

...
Влаковият транспорт във Великобритания бе изправен пред сериозни прекъсвания, движение
Коментари Харесай

40 000 стачкуваха срещу ниските заплати във Великобритания, ...

Влаковият превоз във Англия бе изправен пред съществени спирания, придвижване имаше единствено по един от всеки пет маршрута поради стачка на железопътните служащи против ниските заплатите.

Хората бяха призовани да „ пътуват с трен единствено в случай че е безусловно належащо ”, защото 40 000 членове от профсъюза на железопътния и морския превоз и 15 оператори на влакове започнаха дейности с искане за по-високо възнаграждение и по-добри условия на труд.

Сред засегнатите бяха и футболни почитатели, които пътуваха, с цел да поддържат своите тимове. Железопътните служащи упорстват за нарастване на заплатите, с цел да бъдат в крайник с най-високата от десетилетия инфлация на фона на рецесията с разноските за живот.

Секторът оглави вълна от протестни индустриални дейности през последните месеци. Десетки хиляди чиновници в разнообразни промишлености - от пощенските и правните системи до пристанищата и телекомуникациите - също стачкуваха във Англия от лятото насам. Генералният секретар на националния превоз Мик Линч прикани държавното управление да разреши на железопътните компании да се договарят със синдикатите.

Заради митинга на жепе служащите предходната събота единствено 11 % от влаковете се движеха в цялата страна. Някои елементи от нея останаха без никакви услуги.

Правителството на премиера Лиз Тръс в сряда даде обещание да води война против „ войнствени синдикати “, характеризирайки ги като част от „ коалиция срещу растежа “, която възпира страната. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР