Влакът стрела потегли днес от жп гара Пловдив. Високоскоростната машина

...
Влакът стрела потегли днес от жп гара Пловдив. Високоскоростната машина
Коментари Харесай

Влакът стрела пристигна в Пловдив 50 години след Япония ВИДЕО

Влакът стрела потегли през днешния ден от жп гара Пловдив. Високоскоростната машина измина дистанцията до гара Септември по неотдавна ремонтираната линия. Модернизацията на железопътните правите от Пазарджик до Стамболийски и до Септември завърши, като се чака до 2022 година по трасето до София да се пътува с до 230 км/час, написа trafficnews.bg.
Любопитното е, че сходна скорост се е развивала в Япония в жп превоза още през 70-те години на предишния век, а ние се хвалим с достижение, което е на…50 години.


Въпреки това бързият трен впечатли пловдивчани и с първокласни купета. Новото трасе обгръща 53 км от линията и 5 гари - Септември, Пазарджик, Огняново, Стамболийски и Тодор Каблешков.

„ Скоростният трен се състои от три модифицирани вагона на БДЖ, които възродиха бистрата в жп превоза. Пътниците признават, че пътуването с трен е надалеч по-удобно от това с рейс, само че до момента се е осъществявало извънредно постепенно “, сподели Велик Занчев – зам.-министър на превоза

Времето за пътешестване с трен сред София и Пловдив до момента е било сред 2 часа и 30 минути и 3 часа. С новата скоростна права времето ще се редуцира на половина. Въпреки новостите, към момента има недоволни пасажери от работата на родните железници.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР