Ускорен влак уби 5 железопътни работници в инцидент в Северна Италия: Доклади

...
Влак блъсна и уби петима работници и рани други двама
Коментари Харесай

Влак блъсна и уби петима работници и рани други двама на железопътни релси в района на Торино в Северна Италия, съобщиха местни медии.

Произшествието е станало около полунощ (22:00 GMT) в сряда в община Брандицо, част от градския район на Торино, съобщи италианската информационна агенция ANSA.

Според докладите мъжете са били наети от компания, която е извършвала работа по подмяна на сегменти от влаковата линия, която свързва големите северни градове Торино и Милано, когато са били прегазени от локомотив, движещ се с празни вагони от Алесандрия към Торино.

Италианските медии, включително ANSA и италианският вестник Corriere della Sera, съобщиха, че влакът се е движил с около 160 километра в час (почти 100 мили в час), когато е станал инцидентът.

Твърди се, че работниците са били влачени известно разстояние, преди влакът да спре. Двама техни колеги, работещи наблизо, успяха да избягат.

Паоло Бодони, кметът на Брандицо, каза пред новинарската служба на AGI, че служител на спешната помощ му е описал „смразяваща сцена с човешки останки на 300 метра“.

„Това е огромна трагедия“, каза той.

„Не може да се изключи, че може да е имало грешка в комуникацията“, каза той, добавяйки, че е в ход разследване.

Машинистът е бил в шок, но не е пострадал, съобщи ANSA.

Мениджърът на железопътната мрежа на Италия Rete Ferroviaria Italiana (RFI) изрази „дълбока скръб“ след инцидента и изпрати съболезнования на семействата на загиналите работници, според съобщения в медиите.

[Неофициален превод: Влак блъсна и уби петима работници, които работеха по релсите в района на Торино. Други двама са ранени]

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР