“Владислав Варненчик” е район в развитие и пример за успешно

...
“Владислав Варненчик” е район в развитие и пример за успешно
Коментари Харесай

В програмата на Иван Портних за район „Вл. Варненчик“: Ремонт на улиците, нов облик на „Кайсиева градина”, спортен комплекс

“Владислав Варненчик” е регион в развиване и образец за сполучливо и динамично възобновяване на градската среда – с нови улици и булеварди, зелени площи, нови паркинги и пешеходни зони. Управленската програмата на досегашния кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат Иван Портних надгражда свършеното до момента.



Част от плановете включват цялостно възобновяване на „ Кайсиева градина “ - след сполучливия пилотен план за облагородяване на IV микрорайон. Ще бъдат ремонтирани улиците и междублоковите пространства, втори микрорайон ще има нови паркоместа, детски и спортни площадки, озеленяване.

Предстои да бъде приключен спортния комплекс, който включва създаване на открити площадки за футбол, баскетботбол, спортна площадка за волейбол и тенис на корт, фитнес, скейтпарк, тенис на маса, детска площадка. За първи път Владиславово ще има спортна зала с 400 седящи места.



Инвестициите не престават в културната и просветителна инфраструктура – с ремонт и обзавеждане на Народно читалище „ Петко Рачев Славейков 1928”. Предстои създаване на културно-спортен център с басейн и киносалон в ОУ „ Стоян Михайловски”. Община Варна има планова подготвеност за строителство на нов копрус с четири групи за 100 деца в ДГ “Приказка”.



Продължават ремонтните действия на уличната инфраструктура - на бул.„ Света Елена “. Планирани са рехабилитация и уголемение на бул. “Цар Освободител”, поправки на ул. “Д-р Петър Дертлиев”, ул. “Димитър Пешев”, ул. “Д-р Емил Станчев”, уголемение на бул. “Константин и Фружин” от магазин Джъмбо до бул. “Цар Освободител”, регистрира Николай Костадинов, доскорошен кмет и претендент на ГЕРБ за нов мандат отпред на регион „ Владислав Варненчик”.



Предстои създаване на рампа за качване на Автомагистрала „ Хемус “ от бул. „ Сливница”. Проектите, инициирани от Иван Портних за идващите четири години, включват още ремонт и реорганизация на ул. „ Янко Мустаков “ – в сектора от бул. „ Света Елена “ до бул. „ Константин и Фружин “; ремонт на алеи от бул. „ Константин и Фружин “ - към детска градина „ Първи юни “, от бул. „ Константин и Фружин “ до ул. „ Янко Мустаков “ и от бул. „ Света Елена “ до СУ „ П. К. Яворов “. Заделени средства ще има и за улично осветяване – по ул. „ Шести септември “, ул. „ Цанко Церковски “ и селищно образувание “Ментеше “, планува програмата на Иван Портних, канидидат на ГЕРБ за кмет на Варна, с номер 43 в бюлетината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР