Владимир Величков, един от най-иновативните кавалджии на България, който е

...
Владимир Величков, един от най-иновативните кавалджии на България, който е
Коментари Харесай

Безапелационна победа за Владимир Величков в американските Akademia music awards, категория - Най-добър уърлд бийт албум

Владимир Величков, един от най-иновативните кавалджии на България, който е измежду най-големите майстори на този необикновен инструмент, и неговият албум " Awakening " / “Пробуждане “/ бяха отличени като спечелили в американските Akademia music awards в категория " Най-добър уърлд бийт албум ".



Новината беше оповестена публично на 17-ти януари тази година на уеб страницата на " АКАДЕМИЯ " - Лос Анджелис.

Албумът " Пробуждане " завоюва при голяма конкуренция от музиканти и композитори от целия свят. Ето част от мейла, изпратен до спечелилия в категорията, Владимир Величков:

„ Уважаеми Владимир Величков,

С огромно наслаждение публично ви поздравяваме за спечелването на The Akademia Music Grand Award в категорията World Beat Album за „ Awakening “ на Музикалните награди на Akademia през 2024 година!

Това е значимо достижение и би трябвало да се гордеете с постигнатото! Като победител във вашата категория, Вие също ще бъдете показан на основната страница на нашия уеб страница. Да бъдеш оценен толкоз високо в препълнено игрално поле е доста достижение.

И въпреки всичко, също толкоз значим е процесът на шерване на това достижение с по-широка база от музикални експерти. Това е нещо, което Akademia се е заела да направи за Вас, с цел да усили вашите познания и експозиция. Имаме удоволствието да Ви представим непрекъснат документ за премия:

Моля, приемете нашите най-сърдечни поздравления от екипа на The Akademia за вашите изключителни достижения в региона на музиката. Очакваме с неспокойствие да работим в тясно съдействие с вас, с цел да развием вашата кариера.

С признателност за разбирането:

Екипът на Академията "

В авторския си албум " Пробуждане ", майсторът на кавала Владимир Величков демонстрира нов и грациозен прочит на свиренето на дудук, вплитайки ловко обичайни и модерни техники на свирене. Звукът на кавала е моделиран по един актуален и новаторски метод, създаващ у слушателя възприятието и чувството да види музиката.

Именно тези качества на албума са оценени от журито на " АКАДЕМИЯ " - Лос Анджелис и донасят огромната премия на плана.

Тази премия е рядко събитие в региона на културата и е горделивост, както за град Плевен, по този начин и за България.



Още двама плевенчани са " забъркани " в постигането на тази премия: това са Борислав Иванов и Мария Александрова - и двамата преподаватели в Национално учебно заведение по изкуствата " Панайот Пипков ".

Друг взаимен план на Владимир Величков е този, сбъднат с мултиинструменталиста Клуане Такхини – Канада, и един от най-хубавите тромпетисти в света Джеймсън Хил – Съединени американски щати, зае първи позиции в най-големите музикални платформи, Саундклоуд, Етноклоуд и донесе международна премия.

Музика и клип с доста мощна обществена тема в " Безкрайно нищожно " са употребявани фрагменти от НАСА и филмите на Карл Сейган.



Като учител в НУИ " Панайот Пипков ", Владимир Величков се радва на голям брой награди, с които са отличени негови възпитаници.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР