Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи е

...
Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадали при катастрофи е
Коментари Харесай

След помитането на майка и малко дете: Докога ще търпим безумията на пътя?

Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевши при произшествия е безапелационен, че би трябвало да се вкарат по-строги наказания и по-сериозен надзор на пътя. По мнението му страната е дебитор във връзка с предварителните защити. Коментатър на Тодоров е по отношение на тежкото пътно-транспортно произшествие в столичния квартал "Дружба ", когато преди ден рано сутринта 76-годишен водач блъска майка и дете на пешеходна пътека.

Владимир Тодоров беше на мястото на случая и изясни, че "зебрата " е сложена до автобусната спирка, което пречи на видимостта.

"При прекъсването на рейса, пешеходците нямат видимост. Трябва да се намерения за преместването на спирката. Тази пешеходна пътека би трябвало да бъде надигната. Ако тази пътека беше надигната, най-вероятно нямаше да се стигне до този случай ", разяснява той.

Пред бТВ специалистът изясни, че на 76 години най-вероятно водачът е с понижени реакции, с понижено зрение. Тодоров обърна внимание на фиктивното взимане на медицински удостоверения.

И още нещо - за какво е спряла концепцията да се усъвършенства положението на пешеходните пътеки? Владимир Тодоров напомни, че е имало концепция те да бъдат боядисани в разнообразни и по-ярки цветове, само че е имало забележки от прокуратурата.

Владимир Тодоров акцентира, че по булевардите се кара с висока скорост.

Екип на Novini.bg пък стана през вчерашния ден очевидец на безразсъдно карани по новоремонтираната столична улица "Николай Коперник " в региона на хотел Плиска. Хубавият тротоар надъхва водачите да карат бързо, само че там също има няколко пешеходни пътеки и сходно държание е извънредно безразсъдно, имайки се поради, че в близост има детски градини и учебни заведения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР