Владимир Путинби могъл да управляваРусиядо 2036 година. Автократът си подсигури

...
Владимир Путинби могъл да управляваРусиядо 2036 година. Автократът си подсигури
Коментари Харесай

Какво ще се случи, ако Путин почине внезапно

Владимир Путинби могъл да управляваРусиядо 2036 година. Автократът си подсигури това посредством поправките вконституцията, приетипреди две години. През 2024 и 2030 той можеда се кандидатира на президентските избори за пети и шести път. От години обаче се разпространяватнай-различни клюки за здравословното положение на рускияпрезидент. Предполага се, че той страда от тежка болест. Само че доказателства за това няма, показва уеб сайтът на немската новинарска телевизия NTV в обширна обява по тематиката, представена от.

Едно все паке несъмнено: и Путин остарява. и към този момент надхвърлясредната дълготрайност на живота на мъжете в Русия, която е 67години, написа още NTV.

В Русия йерархията във власттае напълно ясно избрана, споделя още Буркхард. " Президентът е най-високопоставеният човек в страната, на второ място е министър председателят Мишустин, а на трето - Валентина Матвиенко, като ръководител на Съвета на федерацията. Четвъртият човек в йерархията е ръководителят на Думата Вячеслав Володин. "
Каква роля играе Медведев?
В страна като Русия обаче не е изключено и други да се опитат да взематвластта. Кои може да бъдат тези хора? Дмитрий Медведев, зам.-председателят на съветския Съвет за държавна сигурност, към този момент бе президент на страната сред 2008 и 2012.Тогава Путин към момента нямаше право да се кандидатира за трети мандат след два поредни - предписание, което бе отстранено. Медведев стана министър председател след края на президентския си мандат. През 2020 особено за него беше основан нов пост в органа за сигурност, формиран от най-важните лицав съветската власт. В него влизат Путин, който го ръководи, министърът на защитата, външният министър и ръководителят на Руската национална армия.

" Същевременно Медведев ечовек, за който не е напълно ясно дали е пети в йерархията, или в реалност е наедно с премиера ", показва Фабиан Буркхардт. " В тазивръзка поражда въпросът дали Медведев също би претендирал за поста на краткотраен президент в такава обстановка. "
" Несигурността е част от властта на Путин "
Експертът споделя, че има два реалистични сюжета при вероятно опразване на президентското място. Според първия сюжет измежду елитите ще възникне споркой да наследиПутин. Правилата в конституцията към този момент няма да са годни -защото никой няма да ги съблюдава. А някоя от фракциите може да си пробие път и да дефинира разпоредбите и претендентите за президентския избор.

Според втория сюжет всичко щестане по този начин, както е разказано в конституцията. Тогава Мишустин ще стане краткотраен президент и в границите на три месеца ще има нови избори.

Кой ще наследи някой ден Путин на президентския пост - по тази тематика може единствено да се спекулира, споделя Буркхардт. За това " несъмнено е и много рано ". Путин напълно умишлено не желае да има явен " престолонаследник ". Подобно предписание за негов заместител би довело до спорове, а Путин не желае сходно нещо. Това е и една от аргументите, заради които той ръководи необезпокоявано от съвсем 23 години. " Несигурността е част от властта на Путин ", споделя пред NTV и политологът Йенс Зигерт от фондация " Хайнрих Бьол ". " Всеки зависи от Путин по някакъв метод. "
Какво е въздействието на службите за сигурност?
И английското седмично списание " Спектейтър " се стопира на тематиката за наследника на Путин. Всички от най-високите управленческиетажи са близки доруския президент, само че може ли някой оттях даопределинегов правоприемник? И има ли някой измежду тях, който би могълда го замести,пита създателят на публикацията Оуен Матюс и насочва взор към тесните връзки на Кремъл със службите за сигурност.

Чисто институционално Кремъл от години съставлява уголемение на Федералната работа за сигурност (ФСБ), написа Матюс и коментира, че тримата най-влиятелни мъже в Русия през днешния ден са сегашни или някогашни шефове на ФСБ -самият Путин, ръководителят на Съвета за сигурност Николай Патрушев и актуалният началник на ФСБ Александър Бортников, които се познават още от средата на 1970-те.

Те са работили дружно в продължение на близо половин век. Повечето от другите висши ръководители в Кремъл, катошефана " Роснефт " Игор Сечин, шефана външното разузнаване Сергей Наришкин и доста други - произлизат от същия дребен кръг. Част от него са иняколко други остарели другари на Путин от времето, в което е бил зам.-кмет на Санкт Петербург през 1990-те години.
Има ли кой да смъкна Путин?
Може да се каже, че в случай че съществува някакъв " групов Путин ", то той е формиран от дребна група доста тясно свързани параноични старци, чиято съществена цел е да запазят благосъстоянието и властта си и да ги предадат на своите деца и протежета, написа създателят на " Спектейтър ".През последните двайсет годиникадрите от ФСБпродължиха освен да завземат елементи от държавния и частния бизнес в Русия, само че и да трансформират децата си в министри. Имаше даже случаи на подписани " династични бракове ", написа още Матюс.

На фона на мощните служби за сигурност в Русия армиятанадали може да изиграе някаква роля във връзка с президента. В Русия армията не е играла решаваща политическа роля от времето след гибелта на Сталин. Тогавамаршал Жуков на процедура прави прелом, като арестува и малко по-късно убива шефа на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Лаврентий Берия. След този мъчителен конфликт сред армията и тайната полиция, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и ФСБ взимат съществени мертки. Целта им:военните в Русия да нямат решителен глас за вътрешната сигурност. Отчасти с сходен план наскоробе основана и Руската национална армия, която също се оглавява от човек на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) - някогашния бодигард на Путин Виктор Золотову, показва " Спектейтър ".

Сайтът на немския ефирен канал NTV заключава: Президентът на Русия към момента е на власт -отчасти с помощта на особените способи, с които я пази. В момента обаче неговата орис зависи освен от здравето му, само че и от хода на войната в Украйна. И в случай че нещата на фронта не престават да се развиват зле, в избран моментПутин ще се окаже изправен пред съществени проблеми.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР