Владимир Путин след като подписа указите за признаването на независимостта

...
Владимир Путин след като подписа указите за признаването на независимостта
Коментари Харесай

ПУТИН: В МОМЕНТА ВСЕКИ СЕ ОПИТВА ДА НИ ШАНТАЖИРА! ИСКАТ ДА НИ ЗАБИЯТ НОЖ В ГЪРЛОТО! РУСИЯ НИКОГА НЯМА ДА ОТСТЪПИ ОТ СВОЯ НАЦИОНАЛЕН СУВЕРЕНИТЕТ И СВОИТЕ ЦЕННОСТИ!

Владимир Путин откакто подписа указите за признаването на независимостта на Донецката национална република и Луганската национална република:

Обръщам се към нацията да са подготвени за неочакван удар към страната ни. В стратегически американски документи е записано, че може да се чакат такива удари. В документите на НАТО Русия е посочена като съществена опасност за евроатлантическия съюз.

Не желаеме да имаме вяра в това, само че това са обстоятелствата. Искам те да са ясни за Украйна, и за Русия. Тактическата авиация на НАТО може да порази границите ни до Казахстан, а техниката на НАТО ще разреши да управляват въздушното ни пространство до Урал. С балистически ракети могат да поразят цели до 5000 километра.

Крилати ракети могат да ударят Москва за пет минути, а други ракети могат да стигнат даже за 4. Това е като да ти забият нож в гърлото.

Миналия декември дадохме на западните си сътрудници контракт с гаранция за сигурност сред Съединени американски щати, НАТО и Русия. Отговориха ни с доста общи думи, с никаква конкретика. Отнесоха полемиката встрани, като споделиха, че всички оферти ще се разясняват в пакет. Никой не обърна внимание на главните ни три претенции.

Три основни пункта искахме: завършек на разширението на НАТО, прекъсване на разполагането на войски около границите ни, и връщане на положението на войските на НАТО в положението им от 1997 година

Всяка страна има право да встъпва в каквито и да е военни съюзи и да се пази както желае – не сме трансформирали това искане.

В момента всеки се пробва да ни шантажира.

Украйна е сложена под ръководство извън. Зестрата от имперските и руските времена е профукана и окрадена от модерна Украйна. Газотранспортната система на страната е дотолкоз овехтяла, че употребата ѝ е обвързвана с огромни искове.

Имаме директни доказателства, че нападателните дейности на Украйна против Крим се подхващат при поддръжката на непознати специфични служби.

Имената на отговорните за нещастието от 2 май 2014 г в Одеса са известни и ще бъде направено всичко, с цел да бъдат те открити и предадени на съд. Тогава минимум 46 души бяха убити, а десетки други бяха ранени при обсадата на постройката на профсъюзите, по-голямата част от тях от пожар, провокиран от коктейли „Молотов“.

Заплахата на Украйна още веднъж да стане нуклеарна страна не е празнодумство, Киев има благоприятни условия да направи това и Русия не може да не се почувства застрашена.

Съединени американски щати изкарват Русия зложелател само тъй като не им е нужна такава огромна стана.

Материалната поддръжка за така наречен „протестен лагер“ на площада на Независимостта в Киев през 2014 г от страна на посолството на Съединени американски щати е възлизала на $1 млн дневно.

Радикалите, които се възползваха от спрадевливия яд на хората против корупцията и системата в Украйна, доведоха до Майдана и държавния прелом.

При това те получаваха директно подпомагане от непознати страни.

Влизането на Украйна в НАТО е директна опасност за сигурността на Русия. Тя ще послужи като челен плацдарм за удар на пакта против Русия.

Западът шантажира Русия със наказания, само че претекст за тях постоянно ще бъде открит или изфабрикуван. Русия в никакъв случай няма да отстъпи от своя народен суверенитет и своите полезности.

Нашият народ призна геополитическата действителност, станала след разпада на Съюз на съветските социалистически републики. Още от момента на оповестяване на самостоятелност на Украйна, Русия постоянно й е пособия. По експертни оценки размерите на годишните заеми, които Русия е давала на Украйна от 1991 до 2013 година е в размер на 250 милиарда $. 100 милиарда $ е дала Русия по други линии на Украйна от 1991 година насам. Русия оказва помощ и на всички някогашни руски републики.

Новите самостоятелни страни трябваше да се откажат от настояванията си за участия в разнообразни организации зад граница. И все пак Русия постоянно е сътрудничила с Украйна и е уважавала нейния интерес. Така в 2011 година двустранните ни връзки бяха в размер на 50 милиарда $ – доста повече в сравнение с търговията й с Европейски Съюз преди пандемията. Вместо партньорство, Украйна стартира да демонстрира високомерен темперамент. В Киев се пробваха даже да употребяват разговора с Русия като шантаж към Запада. С това украинските управляващи започнаха да натрупат позитиви за себе си с безусловно отричане на всичко съветско. Национализмът взе растеж, и украинците не помниха какъв брой доста им е пособия Русия.

Украйна сега се пробва да направи „блицкриг на Донбас“.Не минава нито ден без обстрел. Убийствата, издевателства над деца, старци и дами не стопират, както и гаврите с рускоговорещите.

Цивилизовият свят, както западните страни се назовават, избира да не вижда това, геноцида, целия смут. Колко още може това да продължава и да се търпи? Русия е направила всичко за съхраняването на териториалната целокупност на Украйна.

В комплицираната обстановка, когато нашите оферти останаха без отговор, Русия има цялостното право да работи, както откри добре, с цел да подсигурява сигурността си. Ние отлично разбираме нашата отговорност за сигурността в района, отговорността за сигурността на Европа, НАТО и Съединени американски щати се пробват да шантажират Русия.

Що се отнася до глобите, по този начин или другояче постоянно Западът ще си откри „формален повод“ да ги наложи, дори без Украйна да е повода. Целта е една – да се стопира развиването на Русия.

 Влизането на Украйна в НАТО е директна опасност към Русия.

Припомням договореността от 1991 година, че НАТО няма да се уголемява на Изток. Русия бе излъгана. Всичко се получи тъкмо противоположното. Русия извърши всички свои задължения.

Ние имаме доказателства, че диверсионните групи са поддържани от западни служби.

Предупреждавам, че Украйна се готви да сътвори нуклеарно оръжие. Не можем да не реагираме на тази действителна заплаха.

През последната година на територията на Украйна непрекъснато са участвали непознати контингенти под претекст на взаимни учения, които са ориентирани към Русия, а въздушното пространство на Украйна е отворено за безпилотни разследващи полети на Съединени американски щати.

„ Епицентър “
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР