Владимир Путин ще произнесе реч на ежегодния парад по случай

...
Владимир Путин ще произнесе реч на ежегодния парад по случай
Коментари Харесай

Путин ще отбележи Деня на победата, окуражен от успехите си в Украйна

Владимир Путин ще произнесе тирада на годишния церемониал по случай Деня на успеха в Москва. Руският президент се надява да разпали патриотичните усеща в миг, когато силите му напредват в Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.

Парадът на 9 май е отдаден на успеха на Съветския съюз над нацистка Германия през Втората международна война и се трансформира в един от най-важните публични празници в Русия при ръководството на Путин.

Руският президент нееднократно е представял актуалната битка против Украйна като екзистенциална борба против " нацизма ".

Лидерът на Кремъл нормално употребява речта си на 9 май, с цел да засипва с похвали своите бойци и ветерани от армията, както и да показва съветската военна техника пред публиката, която се надява да се следи от целия свят.

Парадът се организира на Червения площад и включва колони от съветско военно съоръжение, в това число съвременни ракети и системи за противовъздушна защита, както и хиляди военни, облечени в парадни униформи.

Русия постоянно кани на събитието представители на страни, които счита за " другарски ", макар че посещаемостта понижа още преди да изпрати войски в Украйна в изискванията на опълчване със Запада.

8 международни водачи ще участват на парада, оповестиха съветските държавни медии.

Това са ръководителите на пет някогашни руски страни - Беларус, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан и Туркменистан - както и водачите на Куба, Лаос и Гвинея Бисау.

Арменският министър председател Никол Пашинян даде знак, че няма да участва на срещата в разгара на раздора сред Москва и Ереван, макар че на 8 май беше в съветската столица за районна среща на върха.

Кремъл насрочи среща на върха на водачите на Евразийския стопански съюз (регионален блок на някои някогашни руски държави) за деня преди парада.

Путин ще направи тазгодишното си послание, окуражен от напредъка на войските си в Украйна и от новия си шестгодишен мандат след спечелването на изборите през март./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР