Владимир Путин ще посети Китай, като по този начин ще

...
Владимир Путин ще посети Китай, като по този начин ще
Коментари Харесай

Обявиха кога Путин ще посети Китай, за да се срещне със Си Дзинпин

Владимир Путин ще посети Китай, като по този метод ще излезе отчасти от интернационалната изолираност, в която беше подложен поради интернационалната заповед за арест, издадена против него от Международния углавен съд в Хага.

Руският президент е " приел поканата " на Си Дзинпин да взе участие в срещата на върха на китайската самодейност " Един пояс, веднъж " през октомври, оповестява " Блумбърг ".

Кремъл към този момент е почнал подготовка за първото пътешестване на неговия началник от март предходната година.

Путин наскоро участва на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка във виртуален формат, а на срещата на върха на Г-20, която ще се организира в Индия през септември, той ще бъде показан от външния си министър Сергей Лавров.

Посещението му в Турция също беше анулирано , а на 8 септември Реджеп Тайип Ердоган ще отиде в Русия за нов опит да съживи договорката за зърно, от която Путин се отдръпна през юли, блокирайки износа на украинско зърно за Близкия изток и Африка.

Въпреки че Делхи и Анкара не се придържат към системата на Международния арбитражен съд и заради това, за разлика от Южна Африка, не са длъжни да предадат интернационално търсено лице на Хага, анонимни съветски държавни източници обявиха, ч е Путин " не има вяра " и оттук насетне ще пътува единствено до страни, които могат да му подсигуряват цялостна сигурност освен от възможен арест, само че и от възможни улични митинги, протест на интернационалните събеседници или неуместни въпроси от страна на публицистите.

Последното посещаване на Путин в чужбина беше в Беларус през декември предходната година.

Подадената му ръка от Си Дзинпин - в случай че недискретността се окаже публично доказана - е значим сигнал от страна на Китай, който по този метод взема решение освен да стои на " равна отдалеченост ", само че и да заобиколи Русия и нейната завоевателна война.

Каква ще бъде цената, която ще бъде платена на Путин, следва да разберем: в това време формалният картографски институт на Пекин разгласява географски карти, в които се загатва остров Болшой Усурийски в пограничната река Амур - в предишното приет от китайците като част от Съветския съюз, като територия на Китайската национална република.

През 2008 година половината от противоречивия остров беше отстъпен от Москва на Пекин в договорка, която по това време беше показана като дипломатически успех за Путин, само че наподобява, че " другарството за цялостен живот " със Си Дзинпин може да включва териториални жертви.

Въпрос на време е да се разбере дали самият Китай е подготвен да увеличи равнището на борба със Запада и по-специално със Съединените щати, които оповестиха отпущането на нов пакет военна помощ за Киев: ракети, артилерийски муниции, съоръжение за разминиране и коли за спешна помощ на обща стойност 250 млн. $.

Новини за нова помощ, към този момент включена в проекта за 2024 година, постъпват и от други западни и източни столици, което е индикация, че малко на брой разчитат на бързо дипломатическо решение
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР