Владимир Путин обяви четири окупирани украински области за част от

...
Владимир Путин обяви четири окупирани украински области за част от
Коментари Харесай

ОБЗОР: Путин анексира 15% от Украйна, край на предизборната кампания в България

Владимир Путин разгласи четири окупирани украински области за част от Русия, а Володимир Зеленски изненадващо публично подаде документи Украйна да стане член на НАТО по съкратена процедура.
Прочетете още
Путин и проруските водачи на окупираните области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон подписаха присъединението към Русия. Вашингтон и страните от Европейския съюз няма да признаят анексията. Евролидерите упрекнаха Москва, че " слага международната сигурност в заплаха ".

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разгласи, че Киев е подготвен да преговоря, само че с различен президент на Русия и подаде документи за ускорено участие в НАТО.

Два дни остават до изборите за народни представители. В неделя България ще избере новите 240 депутати. Днес всички партии закриха предизборните си акции. Вижте по какъв начин гласоподаваха пловдивчани в анкетата на TrafficNews за идните избори:

Междувременно 10 сигнала, свързани с нарушавания към изборите са тествани от пловдивската полиция през днешния ден. При осем от тях са за открити описи с имена и суми в магазини в пловдивските квартали „ Шекер махала ” и „ Столипиново ”,  Куклен, Баня и  Градина. Останалите два са за предложение на суми против гласоподаване за избрана политическа партия.

Трима пловдивски общественици - арх. Петкана Бакалова, юрист Михаил Екимджиев и проф. Мария Шнитер излязоха с отворено писмо, адресирано до президента, министрите на културата, районното развиване и основния прокурор. В него те упорстват за незабавни ограничения, с цел да може последните оживели след серия пожари и необмислено срутване на фона на цялостното равнодушие на страната, хранилища, да бъдат съхранени. 

Лек автомобил БМВ самокатастрофира на кръстовището до Полиграфията. Инцидентът стана рано тази заран, като съгласно очевидци правейки противоположен завой на кръстовището, младият водач стартира да се върти и губи ръководство над автомобила си.  След това в опит да направи дрифт, се блъска в десния тротоар на метри от пресичащо момиче. Когато наново потегля се блъска и в " острова " сред двете платна.

Фирмата, която през последните 4 години се грижи за поддръжката на пътищата в Пловдивска област – Европейски пътища ”, ще продължи да дава отговор за зимното разчистване. Тя бе единствената компания, която бе подала оферта по позицията за поддръжката на Републиканската пътна мрежа към ОПУ – Пловдив.

Предложението кметът на Пловдив Здравко Димитров да договаря за закупуването на спортната зала „ Строител ” бе отсрочено от дневния ред на общинския съвет. Мотиви не бяха изтъкнати, като евентуално предлагането ще се гледа на някой от идващите съвещания на локалния парламент.

Над час продължиха дебатите в Общинския съвет по отношение на  приемане на Програма за понижаване риска от бедствия на община Пловдив за интервала 2021-2025 година. Поводът бе най-много положението на река Марица, като се вършиха паралели с бедствието в Карловско  и какво би се случило, в случай че сходна вълна застигне  Пловдив.

Какво се случи четете тук:

Пробивът под Водната палата ще стартира идната седмица. Като в началото ще бъде напълно затворено източното платно на бул.  „ Марица-юг ”. Така направлението  от запад и север няма да бъде допустимо към източната част на Пловдив, а целият трафик ще се пренасочва към кръстовището на Чифте баня, съобщи зам.-кметът по строителство  Пламен Райчев.

Община Пловдив е подготвена да подпише договорите з изтегляне на 44 млн. лв. за трите спортни обекта – двата стадиона и басейн „ Младост ”. Кметът Здравко Димитров сподели, че документите са в общината, като предложения са подали три банки и финансови институции.

Покривът на ОУ „ Душо Хаджидеков “ е изцяло подготвен и учениците ще се върнат в класните стаи до края на другата седмица.

Служителите на Регионалната здравна ревизия в Пловдив излязоха на митинг през днешния ден. Лекари, лаборанти и здравни инспектори поддържаха своите сътрудници от цялата страна, които са недоволни от обидно ниското възнаграждение.

Министерският съвет  одобри  трансфер от 10 млн. лв. към Община Карлово, които са от Междуведомствената комисия  за попречване на бедствия и повреди. От  решението на служебния кабинет се вижда и защо ще  бъдат разпределени средствата в селата, които бяха пометени  от водното злополучие.

Мъж и жена от пловдивско село се изправиха пред Районния съд под тепетата по обвиняване за склоняване към проституция. За реализиране на замисленото двамата подсъдими наели 4 пространства на територията на град Пловдив, които трябвало да бъдат замаскирани като масажни салони, а девойките намерили посредством уебсайт в Интернет, където разгласили разгласи за работа.

41-годишен наркозависим уби по изключително нечовечен метод 74-годишната си майка в Пазарджик. Днес по обяд дамата бе открита от брачна половинка си в безпомощно положение в жилището им. Повече четете тук:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР