Владимир Путин може да се сблъска с преврат в Кремъл,

...
Владимир Путин може да се сблъска с преврат в Кремъл,
Коментари Харесай

Путин в паника заради готвен преврат от недоволни руски генерали

Владимир Путин може да се сблъска с прелом в Кремъл, защото Русия продължава да се колебае пред ожесточената опозиция в Украйна. Андрей Солдатов, водещ съветски проверяващ публицист с източници в съветските секрети служби, сподели пред Channel 4 News, че всичко става допустимо след нашествието. Той разкри по-рано тази седмица, че президентът Путин е сложил под домакински арест шефа на външната работа на ФСБ, когато стартира играта за обвинявания в Кремъл.

 Андрей Солдатов Андрей Солдатов Източник: Telegram
Изглежда, че президентът Путин упрекна ФСБ, постсъветския правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), че му е дала подправени прогнози за това по какъв начин ще протече войната в Украйна. Службата за сигурност на ФСБ явно е споделила на съветския президент, че Украйна е слаба и елементарно ще се откаже, в случай че бъде нападната. Това се дължи на изказванията на Алексий Данилов, началник на съвета за сигурност на Украйна, че " към осем " съветски командири са били уволнени от началото на спора.

Говорейки пред Мат Фрай по Channel 4 News, господин Солдатов сподели: " Путин остана доста неудовлетворен от военното разузнаване, идващо от Украйна...Изглежда, че Путин просветна, че в Украйна няма надеждна съпротива против държавното управление в Киев. Той не може да разчита на никого в Украйна ".

Разследващият публицист сподели, че военните чиновници в Украйна се опасяват да кажат истината на президента Путин. Солдатов продължи: " Той има вяра, че е най-информираният политик в света. Той обича да се хвали с познанията си по геополитика. Затова е мъчно да му кажеш нещо, което не желае да чуе ".

Мат Фрай сложи въпроса дали разочарованите висши генерали на фронтовата линия в Украйна могат да се причислят към " недоволните " офицери от шпионската работа на ФСБ, с цел да се извърнат против президента Путин и да го " изместят ", на което Солдатов отговори: " В момента всичко става допустимо. Путин е наясно с рисковете за персоналната си сигурност ".

Той добави, че президентът Путин към този момент взема защитни ограничения и се готви за евентуален прелом или опасност за живота му. По данни на Андрей Солдатов и журналистката Ирина Бороган, управлението на така наречен Пета работа на ФСБ е сложено под домакински арест - става дума за военачалник Сергей Беседа и заместника му.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР