Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване

...
Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за прекратяване
Коментари Харесай

Боян Чуков: Украйна ще капитулира в рамките на 3-5 седмици

Владимир Путин изложи пред Реджеп Ердоган няколко условия за преустановяване на огъня в Украйна. Сред тях са неутралитетът на Украйна, разоръжаването и взаимните гаранции за сигурност в подтекста на австрийския модел, признаването на анексията на Крим, както и на двете така наречен републики в Донбас.

Международният анализатор Боян Чуков заяви в студиото на  " България заран ", че към този момент не вижда условия за реализиране на съглашение. 

" В последното си изявление Зеленски твърди, че Украйна всеки миг ще нанесе тежък удар на Русия и няма да се откаже от Крим и Донбас. Реално упрекна НАТО и Европейски Съюз, че са го изоставили. Украинският хайлайф не съумя да разчете до каква степен ще стигне помощта. Няма да бъде затворено небето над Украйна. НАТО изрично твърди, че няма да влезе в пряк спор ", изясни специалистът. 

По думите му, сега върви втората фаза от военната интервенция на Русия, а украинските войски съвсем не се командват от своя общоприет щаб и множеството от тях са обкръжени. 

" Бандеровците не се предават, не престават да се борят и най-вероятно ще бъдат унищожени от съветската войска. Обикновените украински военни стартират всеобщо да се предават. Много от тях се оплакват, че биват разстрелвани от националистите.  Руснаците няма да се откажат от денациназирането на Украйна ", подчерта Чуков пред Bulgaria ON AIR.  

Той цитира френски специалисти, съгласно които тъкмо националистите от " Азов " са настъпили червени линии - принуждават ранени съветски бойци да се обаждат на майките си и да ги карат да манифестират, с цел да спрат войната. Дадени били и инструкции за кастрация на пленени съветски военни.

Запитан дали страната ни може да изиска да семейства на договаряния за преустановяване на военните дейности в Украйна, интернационалният анализатор сподели:

България е доста дребна страна, не сме нито Швейцария, нито Турция. Начело на България не стоят доста авторитетни политици, чиято дума се слуша по света.  

Според него Молдова е изплашена и желае по неотложност да бъде призната в Европейски Съюз, считайки, че ненапълно ще има гаранция. Приднестровската република пък желае да бъде приета нейната самостоятелност.  

" Не смятам, че на този стадий Молдова може да се притеснява от навлизане на съветските войски на нейна територия, в случай че не се ангажира с директна активност против Руската федерация ", означи Чуков.

Той очаква украинските войски да капитулират в границите на 3-5 седмици, защото Украйна към този момент не разполага нито с огнева мощност, нито със самолети.  

Путин би се срещнал със Зеленски единствено при едно условия, счита Чуков - в случай че авансово е ясно, че украинският президент ще подпише капитулацията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР