Владимир НИКОЛОВРъководството на Българския футболен съюз явно е изпаднало в

...
Владимир НИКОЛОВРъководството на Българския футболен съюз явно е изпаднало в
Коментари Харесай

Пореден автогол

Владимир НИКОЛОВ

Ръководството на Българския футболен съюз очевидно е изпаднало в управническа неплатежоспособност. В началото на предходната седмица в " Бояна " се организира потайно съвещание на Изпълнителния комитет, на което главната точка бе задаващият се конгрес на съюза, призован по импортираната в съда подписка на клубовете, проведени от Димитър Бербатов. На къс брифинг президентът на централата Борислав Михайлов смотолеви, че конгресът ще се организира съгласно решението на съда, т.е. ще бъде избирателен, като че ли не това е била поантата на разискването.

Бившият народен вратар пропусна да означи друго значимо решение. А точно да се вдигне таванът на картотекираните чужденци до двадесет, като отпадне ограничаването за футболисти от страни отвън Европейския съюз.

Така футболните управници си вкараха първия автогол. Защото на думи сякаш работят за покачване така и така ниското равнище на българския футбол, само че няма по какъв начин това да стане с безграничен напор от второ- и третокачествени играчи от чужбина. А придобиването на двадесет положителни чужденци против скъпи прехвърляния е по опциите единствено на един клуб - преобладаващия от десетилетие и неизменим първенец " Лудогорец ".

За тайното решение се разбра незабавно, само че не от управниците на футбола ни, а от футболните хора, които изпаднаха в шок.

Защото наредбите не може да се трансформират през сезона, а квотите на чужденците са единствено един параграф в тях. Прилагането на сходно решение би било пагубно за клубовете с детско-юношески школи, тъй като те в известна степен се устоят и от производството на футболисти, с цел да ги продават на родните грандове или напряко на платежоспособни непознати клубове.

Само 24 часа по-късно футболната ни централа се отметна от това нескопосано и позорно решение, взето сякаш по гледище на водещи клубове и заимствано от страни, стоящи надалеч по-добре от нашата във футболно отношение. Интересно по какъв начин беше взето противоположното решение, без нов Изпълком? Вероятно еднолично или в стеснен кръг. Което е следващият автогол на Михайлов и екипа му. Явно футболните управници нямат потребни ходове в устрема да не изтърван властта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР