Владимир Михайлов спечели 11-я сезон на шоуто Като две капки

...
Владимир Михайлов спечели 11-я сезон на шоуто Като две капки
Коментари Харесай

„Като две капки вода“: Владимир Михайлов – от Дони и Мадона до Фреди Меркюри и Кеца (СНИМКИ+ВИДЕО)

Владимир Михайлов завоюва 11-я сезон на шоуто „ Като две капки вода “ и алегорично бе коронясан за новия крал на имитациите. На финала той изпя песента на Васил Найденов, композирана от Стефан Димитров, по текст на Маргарита Петкова – „ Болката отляво “. В 12-те облика на разнообразни неповторими български и задгранични артисти, в които се превъплъти, той разкри какъв брой необхватен е геният му и на артист, и на артист. И като артист, който продължава да надгражда, Владо одобри това креативно предизвикателство да взе участие в най-гледаното шоу в телевизионния ефир. Сезон „ Неделя “ на „ Като две капки вода “ счупи всички върхове по гледаемост и надмина предходните 10 сезона по рейтинг. 

Популярният и обичан актьор се превъплъти вдъхновяващо, самоуверено и мощно в толкоз разнообразни артисти като Мадона, Дони, Бруно Марс, Керана, PSY, Фреди Меркюри, Лили Иванова, Андреа Бочели, Васил Найденов – всеки от тях екстравагантен и извънреден по своему.

Имитациите на Владимир Михайлов разкриха невероятната му заложба на артист и способността му да доближава до вокални висоти, които от време на време са надалеч от неговите музикални пристрастия.

Във всяко от осъществяванията си той сподели, че владее сцената и публиката, че има голяма сила и почитание към музикантите и не си разреши да наподобява гротескно или пък да трансформира имитацията в подигравка.

Чувството му за комизъм бе ориентирано най-вече към него, като нито един път Владо не подмятна неуместна или саркастична имитация към някого от участниците, към водещите Димитър Рачков и Герасим Георгиев-Геро или към журито в лицето на Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Веселин Маринов и Асен Блатечки.

Звездата от сериала „ Братя “, от рок операта „ Исус Христос суперзвезда “, от мюзикълите „ Mamma Mia! “, „ Фантомът на операта “ и „ Клетниците “ избра да стартира присъединяване си в шоуто с българска ария – на известен поп реализатор. Владо влезе в предаването с „ Мания “ на Дони.

На финала, артистът и музикант, който съвсем от самото начало на шоуто оглавяваше краткотрайното класиране, също заложи на българска ария и се превъплъти в естрадната легенда Васил Найденов. Владо разчувства очевидно и Кеца, и Стефан Димитров, както и журито, и публиката в залата с прочувственото осъществяване на красивата ария. Очевидно и телевизионните фенове оцениха високо имитацията му и в болшинството си гласоподаваха за него.

Освен че завоюва кола от шоуто и в този момент може да смени колелото с автомобил, откакто вземе брошура, Владо получава като подарък и ария от Стефан Димитров, която композиторът ще напише особено за него. Маестрото предложения артиста за специфичен посетител на концерта си с Богдана Карадочева на 7 август в Античния спектакъл в Пловдив. Там Владимир Михайлов ще изпее новата ария на Стефан Димитров.

В останалите 10 фалшификати музикантът трябваше виртуозно да се оправя с това, което му отреждаше Бутонът на шанса.

Владимир Михайлов завоюва сърцата на феновете и с огромната си искреност и достойнство. Той постоянно има своя идея с каквото и да се заеме – театър, филм, концерт, риалити шоу. И тези дела постоянно са смислени. Една от тях е да остане правилен на огромното изкуство.

„ За следващ път Владимир Михайлов подвигна летвата на шоуто. Освен че е страховит артист и голям гений, Влади е и извънредно огромен Човек, което е едно от най-големите му достолепия! Респект! Точно този сезон Владо Михайлов беше най-хубав от всички и завоюва в действителност най-комплексният и приключен Артист “, разясняват фенове в обществените мрежи.

Владо Михайлов избра облик, който е надалеч от неговата зона на комфорт, пя пред самия Васил Найденов и това непроменяемо бе оценено от публиката, която на финала бе единственият съдник. Журито можеше да изрича мнение, само че не и да дава оценки.

Lupa.bg напомня 11-те фалшификати на Владимир Михайлов преди финала, които в последна сметка го трансфораха в победител в „ Като две капки вода “:

В първия лайв артистът излезе на сцената, с цел да запее като Дони от паметния дует Дони и Момчил. Сцената за него бе “Мания ”.

Още първоначално Владо провокира същински екстаз у публиката с майсторската реплика на Дони.

„ Да забавляваш хората не е най-лесното нещо на света. Избрах моя обичана ария, тъй като мисля, че съм единственият, който може да го имитира без помощни средства “, безапелационен бе тогава звездата от „ Братя “.

Във второто предаване на шоуто от сезон „ Неделя “ артистът се придвижи в 1990 година и изпя удивително един от най-големите шлагери на Кралицата на попа – Мадона. Тежката задача да я имитира се падна точно на екранния Денис Топал, който се трансформира в супер модел от „ Vogue ”.

В първия си женски облик в „ Капките “ талантливият актьор показва страхотна гъвкавост и хореографски умения и в комбиниране с съвършената вокална реплика на кралицата на попа сграбчи първата си победа в шоуто.

„ Каквото и да кажа ще е малко. Невероятно. Актьорски умения, пеене. В подобен миг думите не стигат. Впечатлен съм “, показа тогава на Владо членът на журито Веселин Маринов.

В третото предаване изпълнителят на авторската си ария „ Сякаш съм там “ покори сцената като поп идола Бруно Марс.

Владо ловко имитира и артиста с пуерторикански корени и изпя превъзходно неговия хит „ 24К Magic “ с над 1,5 милиарда гледания в YouTube.

Следващото тестване за Владимир Михайлов бе да влезе в кожата на Юлия Йорданова-Керана,която също се бори в шоуто. Двамата пък вземат участие във превъзходната рок опера „ Исус Христос суперзвезда “, където Владо е Юда, а Керана – Мария Магдалена.

Във втория си женски облик Владо Михайлов изпя песента “Отлагам ” на “Керана и космонавтите ”.

„ Единственото, което ме тормози е, че след това моите музиканти може да не желаят да свирят с мен, а единствено с него “, пошегува се самата Керана, откакто чу осъществяването на Владо.

За вокалиста на REWIND!, SLNG и P.I.F. бе голямо предизвикателство да излезе на сцената като южнокорейската сензация PSY. Освен че трябваше да пее на корейски, Владо трябваше да научи за седмица и присъщите придвижвания и стъпки на ексцентричния реализатор.

С темп и сила дружно с Funky Monkeys той изтанцува паметния танц на южнокорееца. Песните на PSY превземат интернет пространството, а шлагерът, който Владо извърши с голям хъс – “Daddy ”, има над 674 милиона гледания в YouTube.

„ Стряскащо е когато имаш дълъг тест, голяма хореография и тежък грим, както беше при PSY “, призна артистът на финала на „ Капките “.

Следващото осъществяване, което отреди Бутонът на шанса бе огромен подарък от ориста за Влади Михайлов. Той излезе на сцената като легендата на рок музиката и собствен кумир Фреди Меркюри, с цел да изпее една от най-великите песни на всички времена – песента на “Queen ” – “Bohemian Rhapsody ”.

Още с появяването на сцената като Фреди и с първите стихове, които запя, артистът плени всички – жури, фенове, водещи, сътрудници участници. Мнозина от тях плачеха от великото осъществяване на Владимир Михайлов.

Сякаш Фреди Меркюри слезе от небето и пя в „ Като две капки вода “. С тези мнения се извършиха обществените мрежи след изумителната реплика на Владимир Михайлов. Той стана решителен победител в петия лайв на шоуто като завоюва внушителните 111 точки – рекорден избор, който до момента не е имало, откогато съществува шоуто.

Владо смаза конкуренцията си с невероятните си гласови благоприятни условия, с актьорска игра и с превъзходното изцяло създаване на облика. Като рокаджия и като човек, който от дребен се възхищава на Фреди Меркюри, артистът съумя да съобщи цялата сила и мощност на гения на Краля от именитото му осъществяване на „ Бохемска рапсодия “ на стадион „ Уембли “.

За пръв път в цялата история на „ Като две капки вода “ жури, фенове, участници и ментори гласоподаваха единомислещо за имитацията на Владо Михайлов като великия Фреди Меркюри.

Почти всички в залата плачеха, а на финала на осъществяването му цялата зала стана на крайници, в това число и журито – Хилда Казасян, Димитър Ковачев-Фънки, Асен Блатечки и Веселин Маринов. Винаги строгият Фънки и Веско Маринов пък се поклониха на артиста за блестящата реплика, с която взриви всички в залата и пред телевизионните екрани и накара феновете да почувстват в действителност изумителната сила на Фреди.

Радвам се, че за пръв път в това шоу Фреди Меркюри не наподобява на Милко Калайджиев, прояви възприятие за комизъм Фънки, а Веселин Маринов през сълзи поздрави артиста за страхотната реплика.

„ Без думи! Това е най-уникалното осъществяване за вечерта! Плаках от самото начало! Фреди е жив! Поклон до земята пред гения на Влади! Гениално осъществяване! Не мога да кажа реплика, това беше Фреди! На този свят не са доста хората, които могат да влязат в облика на невъзможния за подражаване рок исполин Фреди Меркюри. Владо се оправи чудесно. Отвя ги! Талант, отдаденост и доста труд! И то за седмица подготовка “, бяха част от зрителските реакции в мрежата по адрес на българския музикант.

„ Образът на Фреди се е запечатал в страстите и сърцето ми. Когато чувам и виждам Фреди, и на мен ми се плаче. Когато го подражавам, си пъдя дилемите. В един миг, изправяйки се с емблематичната му стойка и закрепения микрофон на рамото, избухваш.

За мен Фреди е голяма галактика, част от детството ми, любовта и желанието ми да съм музикант “, призна възпитаникът на Софийския университет, който е приключил британска лингвистика.

„ Предизвикателство е да излезеш и да избухнеш като Фреди в неговата рок версия, само че също по този начин е предизвикателство и да завладееш публиката с страстта и дребните жестове. Има един магически миг, придихание, когато е доста прочувствено, с цел да се случи сливането с публиката.

Не се подлъгвам, че толкоз доста наподобявам на него и съм го изимитирал брилянтно, а считам, че песента е специфична в сърцата на доста хора. Не мисля, че аз насълзявам хората, Фреди го прави “, е мнението на артиста. Той описа, че два пъти е ходил при професионален зъботехник, който да му изготви специфична отливка на зъбите.

По време на шоуто се случи и това, от което Владо Михайлов най-вече се опасяваше – да имитира Лили Иванова. На него се падна шанса да изпълни нежната и заредена с усеща балада – “За тебе бях ”.

На чаровния артист за трети път му се наложи да обуе обувки на токчета, само че този път отговорността бе доста по-голяма, защото трябваше да пее като българската естрадна прима.

„ Виждам, че Лили Иванова се е падала на много мъже през годините. Това е фина материя и ме е боязън да докосвам там “, призна Владо Михайлов при започване на шоуто. И след няколко седмици му се наложи да излезе на сцената точно като Лили.

И макар подозрението си, че с Лили може да корабокрушира, артистът и тук се показа удивително – не просто тоновете на гласа на примата, само че придвижванията на ръцете и краката впечатлиха какъв брой доста се приближават до нейния безподобен облик. Впечатляващо бе по какъв начин на финала на осъществяването на Владо се възпламениха нотите от стойката и изгоряха ефектно.

Във вечерта на българските дуети в „ Капките “ Владо Михайлов се трансформира в Любо Киров, а до него беше певицата с чаровна усмивка и свръхестествен глас – Михаела Маринова. Те се събраха в дует, с цел да изпeят eднa oт нaй-ĸpacивитe любoвни пecни oт peпepтoapa нa Любo – „ Moгa “, включена и в дебютния албум на Михаела.

„ Не съм се съмнявал. Владо е превъзходен артист, който аз боготворя. Възхитен съм, че си извадил и държанието ми “, поздрави го самият Любо Киров, който бе измежду феновете в залата на шоуто. С осъществяването си като Любо артистът за следващ път завоюва зрителския избор и продължи да води във краткотрайното класиране.

Бутонът на шанса още веднъж бе на страната на Владо Михайлов, защото в идващото му осъществяване той се превъплъти като рок идола Джон Бон Джоуви, изпълнявайки хита „ Blaze of Glory ”.

За следващ път артистът изправи на крайници залата и журито на предаването, които бурно го приветстваха.

Приликите с оригинала бяха поразителни, което накара водещия Димитър Рачков да търси и други паралели сред двамата артисти. „ Бон Джоуви има 4 деца, а ти към този момент единствено 3 “, означи шеговито той и предложи на Владо да се опита да настигне Бон Джоуви в това отношение.

Песента “Blaze of Glory ” е дебютен солов сингъл на Джон Бон Джоуви и е част от саундтрака на кино лентата “Млади стрелци II ”.

Малко преди финала артистът, представлявал два пъти България на „ Евровизия “ разтърси сцената като Долорес О’Риърдън – емблематичната вокалистка на световноизвестната ирландска тайфа “The Cranberries ”.

Групата доближава върха на славата си с песента “Zombie ”, написана от самата Долорес през 1994 година Тя е и първата ирландска ария с над 1 милиарда гледания в YouTube.

Зрителите за следващ път избраха мощната реплика на Владимир Михайлов в облика на Долорес О’Риърдън. Без никакво съмнение и с безкомпромисния си гений той още веднъж „ закова “ осъществяването си и потвърди на феновете, че е удивителен артист и артист.

На полуфинала на „ Като две капки вода “ Владо се изправи пред предизвикването да влезе в двоен облик – на Ед Шийрън и Андреа Бочели и да извърши песента “Perfect Symphony ”.

Това е една от най-романтичните песни на английската поп звезда, изпълнена с нов аранжимент и текст на италиански в дует с оперния артист.  “Perfect Symphony ” демонстрира по какъв начин класическата музика може да прегърне една балада и да я направи друга и неповторима по извънредно хубав метод.

Като създател, който обича да опитва и не се опасява да скочи в дълбокото, Владимир Михайлов избра да влезе по едно и също време в облиците на двамата реализатори, вместо да ги имитира поотделно. Така от дясната си страна той бе Андреа Бочели, а от лявата – Ед Шийрън.

Тази реплика на двоен облик още веднъж му завоюва зрителския избор, той бе високо оценен от журито и напълно заслужено завоюва и полуфинала. Звездата от „ Исус Христос суперзвезда “, „ Клетниците “ и „ Mamma Mia! “ показа, че е пял в операта, само че не е пял опера и с цел да влезе в облика на италианския тенор е взимал няколко дни уроци при оперния артист и негов другар Михаил Михайлов.

В „ Като две капки вода “ Владимир Михайлов разкри огромните си вокални заложби пред необятната аудитория, която не е гледала и слушала негови осъществявания на рок сцената или в мюзикъли. Още като Самурая в ”Маскираният артист ” той показва, че умее виртуозно да трансформира тембъра на гласа си и да пее, както на ниски, по този начин и на високи честоти и майсторски да построи доста друг от него облик.

Хората, които го познават като артист, артист, китарист и текстописец, знаят, че той е извънреден експерт, касае се доста отговорно към функциите си в киното и в театъра, както и към осъществяванията си като рок музикант, и изпипва всеки подробност.

Владо Михайлов има зад тила си над 70 функции в киното, стотици осъществявания в мюзикъли, а неотдавна направи дебюта си и в трагичния спектакъл в спектакъла “Аз и Ти, преди Ние ” където си партнира с Йоанна Темелкова. Той има мощно чувство за сцена и за аудитория. Дарбата и опитът му оказват помощ да се владее извънредно пред феновете. Въпреки театралната тресчица, която както самичък признава, изпитва преди всяко осъществяване, той съумява да избухне по най-хубавия метод, на който е кадърен.

Владимир Михайлов печели сърцата на хората и с чисто човешките си качества – той е непретенциозен, съпричастен към насладата и болката на другите и извънредно земен. Качества, които единствено му оказват помощ да бъде въодушевяващ актьор.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР