Владимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет

...
Владимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, кандидат за кмет
Коментари Харесай

Владимир Кисьов за novini.bg: Продължавам да работя затова животът ни да е по-добър и стандартът ни да е европейски

Владимир Кисьов  Владимир Кисьов Владимир Кисьов е български политик, претендент за кмет на София, повдигнат от Съюз на демократичните сили. Кисьов е роден една от най-разпознаваемите политически и публични  фигури у нас от квотата на. Той е бил два пъти зам.-министър, основен договарящ при присъединението на България в Европейски Съюз, някогашен ръководител на СОС. Също по този начин 12 години съставлява България в Комитета на районите към Европейски Съюз, бил е шеф на Европейския институт и е заемал и други значими публични постове. Питам го за „ черния щемпел ”, който ни сложиха две страни от Европейски Съюз за Шенген, дали сме подготвени за еврозоната и Шенген, както и за трагичния съседски „ разговор ” с РСМ.

Лично аз считам, че сме подготвени и за Шенген, и за Еврозоната.

А претенциите, които други страни показаха, че имат към нас, можеха да се слагат като задания за приключване в най-кратки периоди. Част от тях би трябвало да се работят взаимно, тъй като става въпрос за обща ни граница в Европейски Съюз. Нашите граничари пазят тази вадичка с телата си като модерни „ Опълченци на Шипка ”. Изглежда не си дават сметка в тези две страни, които ни подлагат на критика, какво би се случило, в случай че на линията ги нямаше самоотвержените български граничари.



Според мен, главните аргументи за недопускането ни в Шенген, са вътрешно-политически - както за Холандия, по този начин и за Австрия.

Чисто официално ние сме изпълнили нужните условия и критерии. Смятам, че без отсрочване в границите на политиката на възможното последващо държавно управление, каквото и да е то, влизането ни в Шенген,  би трябвало да е приоритет, наред с Плана за стабилно развиване. В противоположен случай, ще пострадат единствено българските жители.

По мотив на драматизмите към мъчителната за доста българи тематика с приемането на РСМ в Европейски Съюз, мисля, че още веднъж се видя неявяване на добра връзка с Европейски Съюз. Явно през годините по този начин и не успяхме добре да разбираем българската позиция, историята на взаимоотношенията сред нашите две страни. Това е слабостта в българската позиция. Разбира се, считам за значимо да се напомни и дългата ръка на Москва, която желае неустойчивост на Балканите, дружно със съдействието на Сърбия, които съумяха по превъзходен метод, посредством слагане на съчки в огъня, да доведат до резултата, който виждаме. Той несъмнено е от извънредно значение за геополитиката на Русия.

Аз не преставам да се занимавам с европейските въпроси, ръководител съм на УС на Европейския институт

и на фондация „ Лале ” – за проблемите на хора в неравностойно състояние. Работя като доброволец, без заплащане. Смятам, че е значимо човек да работи за идеята, животът на българите да стане по-добър и стандартът им по-европейски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР